Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-05-04
Förlag
Recito Förlag
ISBN
9789175173900
Änkenådens hemlighet - En Karsjöhultshistoria (e-bok)

Änkenådens hemlighet - En Karsjöhultshistoria E-bok

E-bok,  Svenska, 2013-05-04

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Änkenåden Charlotta träder fram med hjälp av kyrkoböcker och bilder från Undenästrakten. Året är 1779 och hon har blivit änka, ensam på Karsjöhult, en utgård till Fräckestad säteri. Tiveden är så gott som väglöst land. I skogen ylar vargar, i kyrkan domderar präster. Charlotta är på jakt efter spåren av sin hemlighet. Motgångar möter henne, från kyrkan likaväl som från hennes egna släktingar.

Professor emerita Yvonne Wærn har huvudsakligen publicerat vetenskapliga artiklar och böcker inom området kognitiv psykologi och människa-dator-interaktion.
Hon började sitt skönlitterära författarskap efter att hon lämnade yrkeslivet. 2011 gavs hennes bok «Förlorat förgånget» ut. På somrarna bor hon på Karsjöhult. Flera böcker är på gång, inspirerade av människor som bott där.

Denna roman är en del i en serie Karsjöhultshistorier. Den föregås i historisk tid av boken «Det sägs att en prinsessa», som utkom år 2013. Berättelserna kan läsas fristående från varandra. Båda böckerna är försedda med noter som förklarar detaljer av 1700-talets liv i allmänhet och om Undenästrakten i synnerhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yvonne Wærn