Den oönskade dottern (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Berättelsen om Katja (del 1)
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2015-07-03
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
210 x 150 x 30 mm
Vikt
644 g
SAB
Hc
ISBN
9789175177625
Den oönskade dottern (häftad)

Den oönskade dottern

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-07-03
269

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Katja och jag växte upp tillsammans. Men inte ens jag, som själv varit så nära inpå hennes liv, kan förstå varifrån hon får sin otroliga, envisa viljestyrka. Att inte vara långsint och att aldrig blicka bakåt. Det måste rymmas oerhört mycket förståelse i hennes själ och hjärta eftersom hon kunnat förlåta allt det hon blivit utsatt för och orkat gå vidare som om det aldrig hänt. Eller gör hon det, egentligen?

Hennes historia är så grym och otrolig, men så stark, att den kan gripa tag i det kyligaste hjärta. De är i sanning lyckligt lottade, de som fått både kärlek och en ljus barndom värd att minnas. De som aldrig har känt hunger eller frusit, eller som bett så innerligt om en kram och verkligen fått en, istället för att få en spark. De som så innerligt har önskat att bara få lov att vara barn. Som önskat sig en docka att leka med och som faktiskt fått en, istället för att få en livrem över ryggen och tvingats bli vuxen i förtid.

Historien om Katja är hämtad direkt ur livet. En sann historia om en oönskad, misshandlad, mobbad och utstött flicka som med sin familj flydde från Slovenien, en republik i dåvarande kommunistiska Jugoslavien, till faderns ursprungsland Italien för att senare hamna i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den oönskade dottern
 2. +
 3. Fri, stark och farlig. Del 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fri, stark och farlig. Del 2 av Ida Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den oönskade dottern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det bästa
  Göran, 29 augusti 2019

  Ännu några timmar efter att jag läst fjärde boken, fortfarande omtumlad. Något av det bästa jag läst (och det är inte lite det).
  Då jag växt upp i samma omgivning så känner jag igen mig från flytten till Landskrona. Det gör upplevelsen mer annorlunda än något annat jag läst.
  Tack Ida för att du delat med dig av denna berättelsen.
  5 stjärnor från mig.

 2. Bra verklighets skildring.
  Ingela , 11 augusti 2015

  Mycket bra och lätt läst bok. Kunde inte sluta läsa, så nu vänta jag på nästa del.

  Bra beskrivning av personerna i boken. Man får en bakgrundsbild, som kan vara en förklaring till varför de handlar som dom gör, både styrkor och svagheter.
  Tack Ida för att du delar med dig av detta. Vi glömmer så fort, men historien upprepar sig hela tiden.

 3. Spännande och intressant läsning
  Eva, 7 juli 2015

  Tack Ida för en stor läsupplevelse! Din bok har, som jag tycker alla bra böcker har gjort, gett mig vidare vyer. Det har den genom ett noggrant och detaljrikt berättande, där så mycket av varför människor blivit som de blivit så tydligt och förstående belysts. När jag läste Berättelsen om Katja tänkte jag ofta på Harry Martinssons barndomsskildring Nässlorna blomma. I dessa båda böcker finns så mycket gemensamt, elände och skönhet, brist på förståelse men också människor som bildar ljuspunkte... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ida Andersson