Facket som inte vill vara motpart (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2016-04-01
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
200 x 125 x 9 mm
Vikt
155 g
ISBN
9789175178929
Facket som inte vill vara motpart (häftad)

Facket som inte vill vara motpart

Häftad, Svenska, 2016-04-01
155
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det har på senare år ofta framförts att de fackliga organisationerna har svåra problem som hänger samman med marknadskrafternas hegemoni, individualisering, globalisering och diverse andra kännetecken för vår tid. De fackliga organisationerna betraktas ofta som företrädare för kollektivistiska synsätt som är i otakt med tiden. Många fackliga organisationer har sett medlemsantalet sjunka. Kraven på förnyelse har kommit från många håll, ibland även inifrån fackföreningsrörelsen.
I den här boken tar författaren en närmare titt på vilka synsätt de statligt anställda Saco-medlemmarnas förhandlingsorganisation, Saco-S, står för. Denna organisations syn på den statliga arbetsgivarpolitiken sätts under lupp och jämförs med arbetsgivarsidans syn. Vad finns det för skillnader mellan Saco-S och arbetsgivarnas synsätt? Denna fråga besvaras och svaret sätts i samband med ref-lektioner om tidsandan och om utvecklingen för fackförenings-rörelsen som helhet.
Owe L Johansson är universitetslektor i företagsekonomi vid Örebro universitet. Han har även i många år haft fackliga förtroendeupp-drag. Tidigare har han publicerat bl a böckerna Organisationens rationalitet: Kärnpunkter, problem och utvecklingstendenser samt Den moraliska människan i organisationen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Facket som inte vill vara motpart
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Owe L Johansson

  • Den moraliska människan i organisationen

    Owe L Johansson

    På senare år har intresset för företags och organisationers mora¿liska ansvarstagande ökat. Miljöförstöring, lansering av hälsovådliga produkter, barn- och slavarbete, djurplågeri, stöd till odemokratiska och brutala regimer, ansvarslöst risktagan...