Jonny Liljas skuld (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (278.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Jonny & Eva (del 1)
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2014-09-15
Förlag
HörOpp!
ISBN
9789175233031
Jonny Liljas skuld (ljudbok)

Jonny Liljas skuld Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2014-09-15

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Jonny Lilja, knarkspanare i Malmö, har nått botten. Hans fru har lämnat honom och speldjävulen är hans enda kvarvarande följeslagare. Efter ett förlorat pokerparti med skyhöga insatser står han dessutom i skuld till den jugoslaviske maffiabossen Jokovic. En skuld Jonny betalar av på genom att svika sitt yrke och sig själv.

Efter att en kväll ha druckit ett par flaskor vin beger sig Jonny till Ravlunda skjutfält på Österlen för att göra slut på allt elände. Men när han förbereder sitt självmordsförsök får han syn på en likblek flicka som sitter lutad mot ett träd. Med död blick tycks hon titta ut över Hanöbukten. Hennes handleder är uppskurna. Den obligatoriska utredningen tar vid, men fallet avskrivs raskt som självmord och den namnlösa unga kvinnan riskerar att falla i glömska.

Ystadspolisen Eva Ström har liksom Jonny gått igenom en skärseld, men i motsats till honom har hon kommit ut helskinnad. På var sitt håll börjar Jonny och Eva ana att flickans död inte är självförvållad och att det kan finnas kopplingar till andra unga kvinnor som avlidit under oklara omständigheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »