Högtryck (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (451.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mattias Knave
Utgivningsdatum
2018-01-22
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789175238753
Högtryck (ljudbok)

Högtryck Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2018-01-22

Styckköp

191

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hon måste stå ut och inte släppa fram paniken. Hålla sig lugn för att inte skapa mer koldioxid. Men hon var instängd i en stålkula i havsdjupet. Nyss hade de passerat ettusensexhundra meter. Utanför rådde ett iskallt kolmörker.

En ung Uppsalafysiker vaknar upp och finner att han är inlåst i bakluckan på en bil. Medan sommarhettan dallrar utanför kämpar han för att överleva i det trånga utrymmet. Några timmar senare hittas ett lik med avskuren hals på en idyllisk lantkyrkogård.

För kriminalinspektör Ulf Beow börjar jakten på den försvunne forskaren, samtidigt som han försöker förstå sambandet med den mördade mannen. Är det försöken att utvinna en speciell sorts råolja som förenar dem? Och vilken betydelse har händelser under kalla kriget i Angola trettio år tidigare?

Ulf Beow tar hjälp av Lotta Nordenflycht, militär inom underättelsetjänsten och expert på biologiska vapen. Deras sökande för dem till Moskva, Svalbards arktiska tundra och ishavets djup.

Högtryck
är en spänningsroman i högt tempo om världens behov av energi. Och om kärlek, hat, girighet och död.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Ringstedt

  • Röd snö

    Thomas Ringstedt

    1918 hemsökte spanska sjukans influensa världen och dödade fler människor än hela första världskriget. I ett laboratorium i Uppsala arbetar forskarna med viruset, som har återskapats från döda kroppar i Alaska. De lyckas framställa en ovanligt agg...

  • Dödens ängel

    Thomas Ringstedt

    Sofia och Christer lever till synes det perfekta livet. De är framgångsrika, hon som läkare och han som advokat. De bor i en villa med sjötomt, och de har en underbar liten dotter. Samtidigt tyngs de av mörka händelser i det förflutna. En natt kom...