101 historiska hjältar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
101-serien
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2013-11-01
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175450872

101 historiska hjältar E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-11-01

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"En inspirerande bok." Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Stilen i boken är utmärkt... Läs och inspireras." Upsala Nya Tidning

Äntligen kommer en ny del i vår populära serie! Denna gång är det 101 hjältar som skildras på ett fascinerande, lättfattligt och lärorikt vis. Vi känner alla till namn som Gandhi och Raoul Wallenberg. Men har du hört talas om Wesley Autrey, byggnadsarbetaren som en dag kastade sig framför tåget för att rädda en okänd mans liv? Eller journalisten och samhällskritikern Amira Hass, som flyttade från Israel till Västbanken för att rapportera om och dela de ockuperade palestiniernas vardag. Vad har dessa människor gemensamt med franska flyktingsmugglare under andra världskriget och medborgarrättskämpar i amerikanska Södern? Alla har de valt att med det egna livet som insats ta ställning för det man anser är viktigt och rätt. Alla är de hjältar.

101 historiska hjältar är Ola Larsmos och Brian Palmers engagerade och dramatiska porträtt av etthundraen hjältar som kämpat för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter i Östeuropa, Afrika, Sydamerika - och i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 101 historiska hjältar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört viktig bok!
    -, 24 september 2023

    Denna bok förtjänar grundlig genomläsning. Stort tack till författaren som gjort ett noggrant arbete. Många av de öden och fantastiska insatser människor gjort visste jag inte om. Läs boken!
    /M. Holmgren

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna