Svensk historia (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2015-03-16
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Schüler, Niclas (form) / Hansson, Malin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
220 g
SAB
Kc
ISBN
9789175452531
Svensk historia (pocket)

Svensk historia

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-03-16
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svensk historia Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ett modernt enbandsverk om svensk historia!

När Gustav Vasa valdes till kung 1523 lades grunden till det moderna Sverige. Sedan dess har nya landskap tillkommit, gränser har öppnats och människor har flyttat till och från landet i ett ständigt flöde. Landet har gått från kungligt envälde till demokratiskt genombrott och alltid stått under stort inflytande utifrån.

Svensk historia sammanfattar 500 års utveckling. Boken bidrar till att öka kunskapen om vårt förflutna men ger oss också en bättre förståelse för den tid vi nu lever i. Vad är det som gör att vi känner oss som svenskar? När blev Sverige Sverige? Hur har man sett på svenskheten under seklernas gång?

I sin skildring kombinerar Olle Larsson och Andreas Marklund traditionell historieskrivning med den allra senaste forskningen.

Sagt om boken:

»Svensk historia kan mycket väl bli ett nytt standardverk i Sveriges historia för skolelever och historiestuderande, men den kan också med fördel rekommenderas för alla som är intresserade av Sveriges historia. Den borgar för en njutbar läsupplevelse.« Historisk tidskrift för Finland

»... allt man kan önska av en bok om den svenska historien. Den är synnerligen välskriven i lättfattlig kronologi, den är rikt illustrerad och bjuder på intressanta faktarutor Det känns modernt och prosan är vardaglig och trivsam, vilket borde göra Svensk historia till uppskattad kvällslektyr och förläna den en plats i bokhyllan hos de flesta historieintresserade.« BBC Historia

»500 års svensk historia sammanfattas på ett lättläst och levande sätt. Boken är pedagogisk. Man lär sig mycket, får saker förklarade och namn ur vår historia blir aktuella igen.« Dagbladet

»De två författarna, Olle Larsson och Andreas Marklund, har lyckats mycket bra med sin uppgift och åstadkommit en lättillgänglig översikt över vår historia under de gångna fem hundra åren.« BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svensk historia
 2. +
 3. Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Svensk historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 500 år i Sverige

  En komprimerad historia kring Sverige sedan medeltidens slut, en mycket god genomgång av denna period om än i det kortaste laget, men det är väl det som är poängen med boken att den ska vara så koncis som bara är möjligt utan att man hoppar över väsentliga delar av periodens händelser. Riktar sig framförallt för dem som sedan tidigare har ringa kunskap om svensk historia eller dem som behöver en repetition på ämnet.

 2. hisrtoria
  Olexandr Druzhko, 7 september 2016

  Jag har precis börjat att läsa. Intressant . Men det är icke korrekt att kalla Moskovia som Ryssland. Detta namn gavs av Peter den Först i 1721, som Russian Empire ( med dubbel "s"). "Ros" det är informellt namn av Moskva eller Moskovia som kommer från Kievriket ( nu är det Ukraina ).

 3. Svensk historia i komprimerat format
  Fredrik Malmborg, 26 maj 2015

  En mycket bra bok för den som behöver grundläggande kunskaper i svensk historia under en 500-års period. Det är givetvis ingen lätt uppgift att trycka in 500 års svensk historia i en enda bok, men de båda författarna har lyckats förvånatsvärt bra med sin uppgift. Boken har en ganska svag källhänvisning, vilket gör att jag ger den en fyra i betyg.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna