Winston Churchill. Del 2, 1939-1965 (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (307.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Winston Churchill (del 2)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2017-02-21
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175454955
Winston Churchill. Del 2, 1939-1965 (ljudbok)

Winston Churchill. Del 2, 1939-1965 Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-02-21

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Churchill framträder både i all sin mänskliga skröplighet och i hela sin ofattbara storhet ... Liljegren är en inspirerande, driven och språkligt spänstig skribent - en genuin berättare ... han levererar ett stycke ambitiöst dokumenterad, roande och berörande storytelling kring en av världshistoriens märkligaste karaktärer. Churchill ler i sin himmel... « Svenska Dagbladet

»Mycket initierad och välskriven ... man kommer Churchill nära.« Ingalill Mosander, SVT Go"kväll

»Högt som lågt - brittiska arméns trupprörelser och premiärministerns sömnvanor - berättas med en sprittande nyfikenhet och stilistisk skärpa. Väldigt underhållande om en komplex människa.« Tidskriften Fokus

Mannen med cigarren, V-tecknet och den briljanta retoriska förmågan är för evigt inskriven i historien som en av de främsta. Genom sitt inspirerande ledarskap under andra världskriget spelade Winston Churchill en avgörande roll när Europa befriades från Hitler och nazismen. Med hjälp av mod, intelligens och energi - och inte minst humor - lyckades han förvandla ett hotande nederlag till seger.

I Winston Churchill del 2 skildras Churchills särpräglade personlighet och dramatiska liv från andra världskrigets utbrott fram till hans död. I Bengt Liljegrens levande och inträngande porträtt får vi följa Churchills bejublade ledarskap under andra världskriget, men även ta del av de politiska striderna därefter. Vi får krypa in under skinnet på människan Winston Churchill, och vi lär känna hans humor, mod och excentriska levnadsvanor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Winston Churchill. Del 2, 1939-1965. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande
    -, 18 december 2020

    Jag kunde inte sluta lyssna. Mycket bra bok och mycket bra uppläsare.

  2. Ger en mer nyanserad bild än den gängse

    Ger personen Winston liv på ett sätt som iaf inte jag haft kännedom om innan. Detta både på gott och ont.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bengt Liljegren