Ebbas bok (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (304.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Prästdöttrarna (del 3)
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2017-03-31
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175454986
Ebbas bok (ljudbok)

Ebbas bok Ljudbok

(33 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2017-03-31

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Historisk romanläsning när den är som bäst! Den avslutande delen i Maria Gustavsdotters uppskattade trilogi om tre prästdöttrar under 1600-talet.

När Bohuslän i februari 1658 blir svenskt växer missnöjet mot det nya styret. Livet är hårt för de många fattiga bohuslänningarna.

I Morlanda prästgård bor Ebba kvar. Hennes äldre systrar har sedan länge lämnat hemmet och även Ebba drömmer om ett annat liv. Hon vill komma bort från den virriga styvmodern och bort från den skrämmande prästen Jostein Erlendsen som envisas med att de ska gifta sig. Ebba använder sin sjukdom som ursäkt och tillbringar dagarna vid vävstolen, bara där känner hon sig lycklig. Så småningom inser Ebba att hon är förälskad men föremålet för hennes kärlek är redan gift ...

Ebbas bok tar vid där Katarinas bok slutar och utgör tredje och avslutande delen i Maria Gustavsdotters färgstarka och dramatiska släktkrönika om tre prästdöttrar. Med känsla för tidstrogna miljöer och detaljer målar Maria Gustavsdotter upp en fascinerande värld med starka kvinnoporträtt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Gustavsdotter