101 historiska myter (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (233.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
101 historiska
Inläsare
Fredde Granberg
Utgivningsdatum
2017-02-13
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175455204

101 historiska myter Ljudbok

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-02-13

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»En underbart uppslukande sidvändare där många av våra vanligaste historiska "kunskaper" ställs på ända.« Dagens Nyheter

»En underhållande bok. Av bara farten får läsaren lära sig en hel del om hur myter uppstår och hur de kan avslöjas. Nytta förenad med nöje.« Vetenskap och Folkbildning

Trodde du att Julius Caesars sista ord var: Även du min Brutus? Att Erik XIV dog av förgiftad ärtsoppa? Att järnkorset uppfanns av nazisterna? Att Egyptens pyramider byggdes av slavar? Eller att det var Columbus som upptäckte Amerika? Det är du inte ensam om. Med 101 historiska myter i bokhyllan kan du briljera vid nästa middagsbjudning, svara rätt på kniviga historiefrågor, eller helt enkelt bara skaffa dig nya kunskaper.

Det finns många händelser i världshistorien som är vedertagna sanningar som man tar för givna. Men i själva verket är många av dem felaktiga. Ibland är det långt mellan verklighet och myt men då är mytens uppkomst lika spännande som själva myten.

I 101 historiska myter berättar historikerna och journalisterna Åke Persson och Thomas Oldrup om de 101 mest välspridda historiska myterna, hur de uppkom samt hur verkligheten egentligen såg ut. Boken har en given plats i bokhyllan för alla kalenderbitare, historieintresserade och besserwissrar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 101 historiska myter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant
    M, 1 september 2023

    Jag tycker att boken är väldigt intressant, välskriven och det verkar som om författarna har undersökt ämnerna de skriver om väl.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna