Så länge min bror andas (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (385.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Niklas Engdahl
Utgivningsdatum
2017-02-22
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175455228
Så länge min bror andas (ljudbok)

Så länge min bror andas Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2017-02-22

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En gripande och spännande historia ... mycket vältecknade och trovärdiga personporträtt ... Set Mattsson har skapat ett stycke stor litteratur.« Bibliotekstjänst

»En gripande historisk roman och thriller, vars desperation och ilska smittar av sig på läsaren.« Borås Tidning

En fängslande historisk thriller om danska judars flykt till Sverige.

Sensommaren 1943 försämras situationen snabbt för Danmarks judar. De som kan flyr över havet till Sverige. En av dem är Gila Gerson. Kvar på ett sjukhus i Köpenhamn finns hennes älskade lillebror, Jakob. Innan den unga kvinnan lämnar sitt hemland ger hon sig själv ett löfte att till varje pris rädda sin bror.

Sent på hösten återvänder Gila till det ockuperade Danmark, och möts av beskedet att hennes bror är spårlöst förvunnen. Tillsammans med väninnan Ilse Pedersen påbörjar hon det desperata sökandet efter Jakob. I sin jakt får de hjälp av den danska motståndsrörelsen, och snart befinner de sig i livsfarliga situationer som sätter både deras vänskap och mod på prov.

Så länge min bror andas är en fängslande historisk thriller som skildrar krigets brutalitet. Parallellerna till dagens flyktingkriser är skrämmande. Set Mattsson har tidigare skrivit en kritikerrosad kriminaltrilogi om 40-talets Malmö.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Set Mattsson