Svenska drottningar : i blickfånget från Vasatiden till idag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2020-08-10
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
233 x 160 x 35 mm
Vikt
1056 g
SAB
Kc.4
ISBN
9789175455419
Svenska drottningar : i blickfånget från Vasatiden till idag (inbunden)

Svenska drottningar : i blickfånget från Vasatiden till idag

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-10
319
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Det tematiska greppet är fräscht och ovanligt. Avsnittet om drottningen som kungens politiska partner är intressant och problematiserande.« BTJ

»Boken har otroligt fin kvalité och passar därför perfekt att ge bort. Gillar man att läsa (och lära sig) om svenska kungahuset och dess drottningar genom tiderna så tror jag man kommer gilla denna jag uppskattade den enormt mycket. Betyg: 5/5« Bokdjungeln

Vid kungens sida har det alltid funnits en drottning, som varit och är rikets högst uppsatta kvinna. Men vad har det inneburit att vara drottning och ständigt befinna sig i blickfånget? Vilka krav har hon haft på sig? Och hur har hon anpassat sig för att motsvara förväntningarna?

Idéhistorikern Karin Tegenborg Falkdalen har tidigare skrivit de kritikerrosade böckerna Vasadöttrarna och Vasadrottningen. Nu återkommer hon med en fascinerade berättelse om våra svenska drottningar från Vasatiden till idag.

Tegenborg Falkdalens tankeväckande skildring lyfter fram drottningrollens villkor. Hur skulle den ideala drottningen uppträda som maka, mor, husmor och som representativ och politisk partner vid kungens sida? Hur har rollen förändrats över tid? Och vad är det för arv som väntar Victoria den dag hon ärver tronen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska drottningar : i blickfånget från Vasatiden till idag
 2. +
 3. Erik - Nordens härskare och sjörövarkung

De som köpt den här boken har ofta också köpt Erik - Nordens härskare och sjörövarkung av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svenska drottningar : i blickfånget från Vasatiden till idag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kvinnorna bakom Sveriges kungar
  Agneta Sjödin, 16 oktober 2020

  Karin gör historien levande och intressant. Framför allt får vi veta vilket inflytande kvinnorna egentligen hade, ofta de som faktiskt hade makten över kungen.

 2. Fin kvalité
  Bokdjungeln , 25 augusti 2020

  Jag fick upp ögonen för denna författarinna efter att jag hade läst hennes bok "Vasadöttrarna" (har du inte läst den så gör det!). Eftersom jag gillade den så hade jag en hel del förväntningar på denna bok.
  Boken har otroligt fin kvalité och passar därför perfekt att ge bort. Gillar man att läsa (och lära sig) om svenska kungahuset och dess drottningar genom tiderna så tror jag att man kommer gilla denna. Den innehåller bilder, anekdoter och känns väldigt välarbetad. Jag uppskattade den enormt mycket.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karin Tegenborg Falkdalen