Röd måne (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2017-09-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
177 x 110 x 23 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc
ISBN
9789175455617

Röd måne

(13 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-09-18
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En romantisk och fängslande historisk roman av Elisabet Nemert!

Månen lyser flammande röd den frostiga höstnatten. Året är 1626 och Ingrid Ingemarsdotter rider i sporr sträck mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv. Då vill man vara inomhus om man är rädd om sin själs salighet.

Plötsligt bryts tystnaden av hjärtslitande gråt och trots sin oro stannar Ingrid till vid vägkanten. Där finner hon ett över givet nyfött flickebarn. Ingrid förstår att en olycklig kvinna har tvingats lämna barnet åt sitt öde och hon tar med sig flickan hem. Trots efterforskningar i bygden lyckas man inte hitta modern och ryktet går att barnet är trollens bortbyting. Men Ingrid tar henne som sin egen dotter och döper henne till Indra.

Ingrid som är läkekvinna skänker Indra all sin kunskap om de olika växternas botande egenskaper och redan som liten hjälper Indra sin mor i arbetet med de sjuka som söker hjälp. När Ingrid upptäckter att Indra har läkande händer måste det förbli en hemlighet.

När häxjakten sprider sig över landet drabbas även Skokloster och Indra tvingas fly till Stockholm.

Röd måne är en romantisk och fängslande roman om livet i 1600-talets Sverige, om drottning Kristina och den jämnåriga Indra och om hur ödet låter deras vägar korsas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Röd måne
  2. +
  3. Ljusets dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ljusets dotter av Elisabet Nemert (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Röd måne. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Wow, vilken bok!
    Gullis lästips (Rönninge), 9 augusti 2021

    Wow, vilken bok, en så underhållande, spännande och romantisk berättelse. En bok som jag älskade att lyssna på och som jag aldrig ville att de skulle ta slut. En riktigt bra uppläsare som med sin röst passade in bra med handlingen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elisabet Nemert