Pink Floyd : Musiken, människorna, myterna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (329.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Figge Norling
Utgivningsdatum
2017-07-19
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175455945
Pink Floyd : Musiken, människorna, myterna (ljudbok)

Pink Floyd : Musiken, människorna, myterna Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-07-19

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Pink Floyd har sålt över 100 miljoner album och uppträtt inför miljontals människor. Trots detta har de enskilda medlemmarna förblivit förvånansvärt anonyma.
Bengt Liljegren presenterar här den nakna och inte alltid så smickrande historien om Pink Floyd från starten som coverband 1965 till den bejublade återföreningen vid Live 8-galan 2005 inför två miljarder tv-tittare.
Och det är en story som rymmer långt mer än bara konstnärliga landvinningar: Den destruktiva rivaliteten mellan den diktatoriske basisten Roger Waters och den flegmatiske gitarristen David Gilmour. De nedtystade turerna om hur organisten Richard Wright sparkades ur bandet, men ändå fortsatte att medverka på konserterna. I berättelsens fokus står kulthjälten Syd Barretts gripande öde. Sångaren och låtskrivaren som blev den psykedeliska rörelsens ikon: vacker, genialisk, men redan kort efter genombrottet sparkad ur gruppen och förklarad psykiskt otillräknelig.
Med en musikers sakkunskap och en historikers precision skildras gruppens spännande och kontroversiella historia av Bengt Liljegren - välkänd författare till biografier om Adolf Hitler och Karl XII och tidigare medlem i legendariska rockband som Garbochock och Underjordiska Lyxorkestern.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pink Floyd : Musiken, människorna, myterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande!
    Karl Mikael Svensson, 11 mars 2022

    En av rockhistoriens mest fascinerande berättelser framställt med inlevelse och passion, men också med objektivitet och detaljkunskap. Sträckläsning från pärm till pärm utan uppehåll!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bengt Liljegren