Svensk historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2018-04-23
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
516 g
Komponenter
Paperback
SAB
Kc
ISBN
9789175457420
Svensk historia (häftad)

Svensk historia

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-04-23
259
  • Skickas från oss inom 10-15 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Svensk historia kan mycket väl bli ett nytt standardverk i Sveriges historia för skolelever och historiestuderande, men den kan också med fördel rekommenderas för alla som är intresserade av Sveriges historia. Den borgar för en njutbar läsupplevelse.« Historisk tidskrift för Finland

Äntligen finns ett modernt enbandsverk om svensk historia! Olle Larsson och Andreas Marklund berättar engagerat och kunnigt om landets historia, och utgår från när Gustav Vasa tog makten år 1523, då det moderna Sverige grundas.

Sedan följer 500 år av utveckling: nya landskap tillkommer, gränserna öppnas för influenser utifrån, ett flöde av människor berikar landet. Författarna vågar ta steget fullt ut i sin moderna skildring. När blev Sverige Sverige? Varför känner vi oss som svenskar? Hur har man sett på svenskhet under seklernas gång?

Svensk historia innehåller dessutom informativa och underhållande faktarutor, samt nyritade kartor.

Olle Larsson är fil. dr i historia vid Lunds universitet. Han har tidigare skrivit böckerna Smålands historia (2006) och Stormaktens sista krig (2009). År 2010 utsågs han till Årets historielärare.

Andreas Marklund är fil. dr i historia vid European University Institute i Florens. Han har tidigare skrivit boken Stenbock. Ära och ensamhet i Karl XII:s tid (2008).

Sagt om boken:

»… allt man kan önska av en bok om den svenska historien. Den är synnerligen välskriven i lättfattlig kronologi, den är rikt illustrerad och bjuder på intressanta faktarutor Det känns modernt och prosan är vardaglig och trivsam, vilket borde göra Svensk historia till uppskattad kvällslektyr och förläna den en plats i bokhyllan hos de flesta historieintresserade.« BBC Historiå

»500 års svensk historia sammanfattas på ett lättläst och levande sätt. Boken är pedagogisk. Man lär sig mycket, får saker förklarade och namn ur vår historia blir aktuella igen.« Dagbladet

»De två författarna, Olle Larsson och Andreas Marklund, har lyckats mycket bra med sin uppgift och åstadkommit en lättillgänglig översikt över vår historia under de gångna fem hundra åren.« Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensk historia
  2. +
  3. Sveriges historia : från forntid till nutid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges historia : från forntid till nutid av Peter Olausson (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svensk historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dåligt inbunden
    Per , 22 oktober 2020

    Urusel kvalitet på bindningen. Sidorna faller ur och boken blir helt förstörd redan vid läsning av de första sidorna. Dåligt av förlaget att släppa igenom så usel kvalitet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna