Brotten som skakade Sverige (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2018-09-17
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Björkman, Måns (form) / Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
179 x 109 x 15 mm
Vikt
143 g
SAB
Oe
ISBN
9789175458021
Brotten som skakade Sverige (pocket)

Brotten som skakade Sverige

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-09-17
79
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Det är välskrivet med ett driv som delvis återskapar den inneboende spänning som är förknippad med spektakulära brottsskeenden. Brotten som skakade Sverige är ett mycket intressant och läsvärt utsnitt ur svensk kriminalhistoria.« Bibliotekstjänst

En skrämmande tidsresa genom Sverige.

Vem är det egentligen som begår allvarliga brott? Hur kommer det sig att människor genomför de mest våldsamma och omoraliska handlingar utan hänsyn till konsekvenserna?

I Brotten som skakade Sverige beskrivs femton uppmärksammade svenska brott från 1950 till 2010. Det handlar om förskingringar, mord, rån, stölder, utpressningar och bedrägerier. Brott som alla har varit mycket omskrivna och omtalade. Detaljerna kring dem är ofta fruktansvärda men miljöer och företeelser kring brotten är vardagliga, vilket gör dem extra obehagliga.

Platser som Hurva, Malexander och Knutby har för alltid etsats sig fast i våra medvetanden. En försvunnen flicka som hittas mördad i en plastsäck får oss att känna avsky och samma känsla infinner sig när en ung man förgiftar dementa och hjälplösa åldringar. Varför?

I Brotten som skakade Sverige försöker Martin Borg förklara de bakomliggande faktorerna samtidigt som han återger själva händelseförloppen där såväl brott som huvudpersoner sätts in i ett större sammanhang.

Fler röster om boken:

»Martin Borg ger berättelserna en ny dimension genom att ställa frågor om drivkraften bakom förövarna, inte överdramatisera det vardagliga och dessutom beakta tidsaspekten och samhällsandan.« Dast Magazine

»Mycket läsvärd.« Bloggen Mitt bokintresse

»Dramatisk och spännande.« Hemmets vän
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brotten som skakade Sverige
  2. +
  3. Hagen-fallet : oskyldigt anklagad eller kallblodig mördare?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hagen-fallet : oskyldigt anklagad eller kallblo... av Magnus Braaten, Kenneth Fossheim (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brotten som skakade Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant nutidshistoria
    Leif Hansson, 5 juli 2021

    Född redan på 1930-talet så har man ju via media upplevt allt det som här beskrives, direkt i samband med att det hände. Oftast utan att ta del så mycket av detaljerna eller att det fastnat så djupt i minnet. Intressant att bli påmind och få mer inblick i eländet. Kriminalitet är ju i grunden inte något positivt fast det kanske är mänskligt att vara intresserad ändå?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Borg