Det flammande korset (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Outlander-serien (del 5)
Antal sidor
1249
Utgivningsdatum
2014-11-07
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Margareta Eklöf, Anders Emilson, Kerstin Bernhoff, Tove Borglund Janson, Ulf Gyllenhak, Jan Ristarp, Sture Lundquist, Cecilia Steen-Johnsson, Carla Wiberg
Originaltitel
The Fiery Cross
Medarbetare
Steen, Olof (red.) / Alfred, Göran (form)
Dimensioner
210 x 135 x 56 mm
Vikt
840 g
SAB
Hce
ISBN
9789175470931

Det flammande korset

(73 röster)  |   Läs 11 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2014-11-07
138
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kärlek bortom tid och rum

Kriget kommer! Jamie Frasers hustru har berättat. Hon vet. Hon har den magiska gåvan, som också är en förbannelse, att kunna resa i tiden. Född 1918 arbetade hon på ett fältlasarett under andra världskriget. Efter kriget reser hon med sin man till Skottland och vid ett besök i en häxring av stenar dras hon som av en osynlig hand in i en klyfta och befinner sig plötsligt i 1700-talet. Hon är nu en främling i en oförsonlig tid. Klanledaren Jamie Fraser blir hennes beskyddare och älskare. En kärlek bortom tid och rum binder dem samman.

Efter de skotska nationalisternas nederlag mot engelsmännen söker Jamie och hans familj sin lycka i den nya världen. De slår sig ner i Nord-Carolina där Reglerarnas uppror mot engelsmännens koloniala överhöghet just tagit sin början.

Över en halv miljon svenskar har läst Diana Gabaldons episka kärlekssaga: Främlingen, Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån, Det flammande korset, Snö och aska, Som ett eko och Skugga av svek. Outlanderserien ligger till grund för TV-serien Outlander.

"Extremt beroendeframkallande."
Toronto Star

"Verkligen underhållande ... den perfekta verklighetsflykten!"
San Francisco Chronicle
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det flammande korset
 2. +
 3. Snö och aska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snö och aska av Diana Gabaldon (storpocket).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Det flammande korset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. mästerverk
  Sofia Jager, 25 maj 2024

  Diana Gabaldon är verkligen en fantastisk författare, en av dom bästa som lyckas få med så mkt känslor/upplevelse i sina böcker. Ibland så önskar man att man själv levde på 1700 talet.

 2. Bladvändare!
  Christina Pettersson, 29 mars 2023

  Författaren har en otrolig förmåga att få läsaren att bara sluka bokens innehåll! Man skapar alla miljöerna framför sig och vill bara fortsätta läsa!

 3. Imponerande detaljrikt
  En som saknar besöken i GB (Uppsala), 30 juni 2021

  Mer och mer överbelamrat med detaljer och incidenter och "lösa" trådar som oftast otroligt knyts ihop. Men imponerande och fängslande.

 4. Välskriven
  Marita , 1 mars 2019

  Mycket spännande och eftersom jag älskar historia så passar den här boken mig perfekt. En bok som är mycket svår att lägga ifrån sig.

 5. Läs den!
  Cristel, 2 oktober 2017

  Böckerna om Claire och Jamie är helt fantastiska. Man kan verkligen leva sig in i dessa händelserika böckerna. Jag rekommenderar hela serien varmt!

 6. Inte lika bra
  Linda, 7 augusti 2017

  Inte allls som de andra 4 böckerna, Känns mest tungt att den är så lång och undrar hur många gånger man ska läsa om Claire och hennes bandage byten etc samt Jamies hår i olika beskrivningar eller Briannas (helt ärligt) nästan jämt dåliga humör. Gör att det blir svårt att hänga med i resten av historien vad nu den är?! Eller nya namn som ploppar upp. Faktiskt besviken men har köpt alla böckerna så kommer läsa alla.

 7. Underbart fantastisk.

  Fantastisk bok som gav mersmak, ska bli spännande att följa och läsa fortsättningen i kommande böcker. Bra story med koppling till verklig historia,

 8. Kvinnohistoria
  Yvonne Margareta Englund, 6 november 2015

  Familjesammanhållningen och tidsperspektivet var intressant. Lite väl många sidor-där innehållet ibland blev för detaljerat, vad gäller samspelet man och kvinna, man och man.

 9. Spännande fortsättning
  Pethra KZ, 15 april 2015

  900 sidor av läs glädje. Det är så bra när inte böckerna tar slut på ett par dagar. Denna räcker garanterat i flera veckor minst. Lika bra och spännande fortsättning på de andra böckerna i serien. Jag kan verkligen rekommendera alla böckerna i denna serie och även TV serie på den första boken, Outlander.

 10. Bra romansvit

  Spännande och välskriven fortsättning men en förutsättning är att man läst och gillat de tidigare delarna och tyckt om dem
  Ger ett bra persongalleri medmänniskor man tycker om samt intressanta historiska fakta

 11. Det flammande korset
  Alma Gunilla Stenlund, 16 december 2014

  Jag älskar hennes böcker, nu är det bara några kvar, mycket synd. Jag kan verkligen känna mig som om jag är på 1700-talet och upplever allt.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Diana Gabaldon