Rött hot (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Jack Ryan
Antal sidor
760
Utgivningsdatum
2014-05-20
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originaltitel
Threat Vector
Medarbetare
Nordlander, Erik (red.)
Dimensioner
185 x 110 x 50 mm
Vikt
410 g
SAB
Hce
ISBN
9789175470979

Rött hot

(31 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-05-20
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Clancys bästa sedan Jakten på Röd Oktober!

President Jack Ryan har knappt hunnit installera sig i Vita Huset förrän han ställs inför ett allvarligt hot från öst. Kina planerar en attack mot Taiwan och en ny typ av robotar hotar den amerikanska flottan.

Den här gången är katastrofen närmare än någonsin och sonen Jack Ryan Jr, som arbetar vid den hemliga underrättelsetjänsten The Campus, kallas in. Det är bara ett problem: någon hotar att spränga deras täckmantel i småbitar.

Som alla Clancys #1 New York Times bästsäljare är Rött hot full av initierade detaljer och tätskrivna actionscener. Det är en otäckt realistisk thriller som läsarna korat till Clancys bästa på 2000-talet.

"Mycket läsvärd." Publishers Weekly
"Clancy regerar fortfarande." The Washington Post
"Lika visuellt som på filmduken, men kryddat med snygg, kärnfull och hårt driven prosa." Chicago Tribune
"Spännande karaktärer och actionfyllda scener som kommer att hålla dig på helspänn från början till slut." The Book Reporter

Innan han blev författare var Tom Clancy en försäkringsmäklare med passion för marinhistoria. Han hade läst engelska vid Baltimores Loyola College, och drömmen om att skriva en bok hade han burit med sig sedan barnsben. Hans första roman, Jakten på Röd oktober, fick lysande recensioner och toppade New York Times bästsäljarlista efter att president Reagan beskrivit den som den perfekta historien. Sedan dess har Clancy etablerat sig som en omisskännlig mästare på att blanda autentisk realism med intrikata konspirationer och knivskarp spänning. Tom Clancy kallas ibland författaren som skapade den internationella thriller-genren. Flera av hans böcker har blivit storfilmer och han är en av ytterst få som sålt över två miljoner ex i en förstaupplaga. Med Rött hot är han tillbaka på toppen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rött hot
 2. +
 3. Döden som diktator

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döden som diktator av Mark Greaney, Tom Clancy (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Rött hot. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Som Volvo 240
  Benjamin, 30 juni 2021

  Med "Tom Clancy"-böckerna så vet man vad man får, varken mer eller mindre. Hög lägsta nivå.

  Mark Greaney förvaltar serien på ett bra sätt. Den svenska översättningen är på sina håll bristfällig. Främst avseende strikt militära termer. Exempelvis översätts "Special Air Service (SAS)" - vilket är en specialstyrka inom brittiska armén som "flygvapnet" (eller vad det nu var). Otroligt klantigt och helt felaktigt.
  Uppenbarligen har översättaren ingen som helst koll på militära vapen o... Läs hela recensionen

 2. Spänning på toppnivå
  Christoffer Jonsson (Nynäshamn), 6 oktober 2020

  Trovärdig bok och sjukt maktspel mellan Kina och grannländerna. Blir intressant från början med mycket frågetecken som besvaras under läsningen.

 3. Tom Clancy/Mark Greaney
  Leif Fagerlund, 2 februari 2019

  Mark Greaney är en god ersättningsförfattare till Tom Clancys alla fantastiskt spännande böcker!
  Jag kan även rekommendera att se de filmer om Jack Ryan på Blu Ray skivor.

 4. Bör läsas idag - imorgon kan den vara old news
  Tysan, 10 november 2015

  Tom Clancys styrka är att skriva om nuet med siktet ställt på närmaste framtiden och ingen gör det bättre! Jag började läsa Jack Ryan serien i slutet på 80-talet, i mina tonår och var makalöst imponerad då....är faktiskt lika imponerad fortfarande. Boken är högaktuell både politiskt och utvecklingsmässigt. Det är en fängslande story med väl valda detaljer och man glömmer lätt att den är på drygt 700 sidor. Den skulle förmodligen fått 5 stjärnor om det inte var för att förlaget har gjort det s... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna