Poirots jul (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Agatha Christie
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2014-11-28
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
Hercule Poirot's Christmas
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
196 x 140 x 25 mm
Vikt
384 g
SAB
Hce
ISBN
9789175471679

Poirots jul

(29 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-11-28
148
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
ATT DEN GAMLE MANNEN HADE SÅ MYCKET BLOD I SIG!

Den åldrade miljonären Simeon Lee har tre vuxna söner. Alla lika försummade som fyllda av hat mot varandra och sin far. Väl medveten om detta finner Simeon en sadistisk tillfredsställelse i att samla den dysfunktionella familjen för att fira jul tillsammans. Fast i sin rullstol ägnar han högtiden åt att utdela trakasserier och det råder ingen brist på konflikter i familjen. Men när Simeon hittas ihjälslagen går ändå ingenting ihop.

Från sitt stilla julfirande kallas Hercule Poirot till familjen Lees gods. Allt efter som han lägger ihop bitarna i mysteriet nystas fler mörka hemligheter upp än vad familjen skulle önska.

Poirots jul utkom år 1938 och mottogs med mycket fina recensioner. I Sverige har boken oförtjänt hamnat i skymundan trots att den anses vara en av Agatha Christies främsta romaner.

Agatha Christies romaner har sedan flera år varit out-of-print. Med start hösten 2014 kommer nyöversättningar ut av den stora deckarförfattarinnans verk.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.

Först ut är: Mordet på Orientexpressen och Huset på udden i september 2014 följt av Och så var de bara en i november, Poirots jul i december och Döden på Nilen, Badortsmysteriet, Fem små grisar och Miss Marples mysterier under 2015.

Serien är formgiven av Sara R. Acedo och ges ut av Bookmark Förlag.

Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Poirots jul
  2. +
  3. Mordet i prästgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mordet i prästgården av Agatha Christie (inbunden).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Poirots jul. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig läsning
    Plong, 17 maj 2021

    Härlig Agatha Christie-läsning som vanligt, men saknar charmen i det äldre språket. Kommer ändå prova fler av de "moderna" böckerna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Agatha Christie