Och så var de bara en (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Agatha Christie
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2014-11-11
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
And then there were none
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
200 x 140 x 20 mm
Vikt
381 g
SAB
Hce
ISBN
9789175471693

Och så var de bara en

(14 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-11-11
148
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tio små tennsoldater åt supé i Rio.
En satte i halsen, och så var de bara nio.


Så inleds den klassiska barnramsan som gett namn till Agatha Christies stilbildande mästerverk från 1939.

Tio främlingar har blivit bjudna till en herrgård på en isolerad ö utanför Englands sydkust. Gårdens okände ägare dyker själv aldrig upp, men låter snart sina gäster förstå att var och en kommer att bestraffas. Moraliskt är de alla skyldiga till mord som de aldrig har stått till svars för. När den första döda kroppen hittas, samtidigt som det står klart att all kontakt med omvärlden är bruten, inleds en mardrömslik kamp på liv och död.

Och så var de bara en är en av de mest sålda böckerna genom tiderna, alla kategorier. Det är den första i raden av Agatha Christie-deckare som bygger på en barnramsa.

Agatha Christies romaner har sedan flera år varit out-of-print. Med start hösten 2014 kommer nyöversättningar ut av den stora deckarförfattarinnans verk.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.

Först ut är: Mordet på Orientexpressen och Huset på udden i september 2014 följt av Och så var de bara en i november, Poirots jul i december och Döden på Nilen, Badortsmysteriet, Fem små grisar och Miss Marples mysterier under 2015.

Serien är formgiven av Sara R. Acedo och ges ut av Bookmark Förlag.

Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och så var de bara en
 2. +
 3. Mordet på Orientexpressen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mordet på Orientexpressen av Agatha Christie (inbunden).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Och så var de bara en. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oliviasdeckarhylla
  Oliviasdeckarhylla, 18 januari 2018

  Jag kan aldrig tröttna eller sluta förundras över Och så var de bara en. Den kom ut 1939 och trots sina dryga 80 år på nacken så är den fortfarande väldigt aktuell och på något konstigt vis till och med modern. Det finns lite av allt; intressanta karaktärer, levande miljöer, rikt språk och detaljer som ger den typiska Christiekänslan. Det är en bok för dig som vill ha en ytterst klurig gåta, en tidlös klassiker med psykologisk spänning. Det är ett sant mästerverk och en av mina absoluta favoritböcker inom kriminallitteraturen.

 2. Beas bokhylla -
  Beatrice, 27 februari 2015

  En klassiker som trots 75 år på nacken inte har mattats i sin spänning. Nu i ny och fräsch språkdräkt.

 3. Klassiker som definitivt fortfarande håller!
  Camilla Losjö, 27 november 2014

  Jag har läst denna bok tidigare under annan titel och också haft den som högläsning i årskurs 8 och den håller definitivt fortfarande. Som högläsning får man "läsberätta" delar av den men ju längre man läser, desto mer engagerade blir eleverna och när det till slut bara är en kvar, har de ofta oerhört kreativa svar på vem mördaren kan vara...

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Agatha Christie