Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Bobo (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2021-10-21
Förlag
Lilla Hoi
Illustratör/Fotograf
Karin Eriksson
Dimensioner
225 x 175 x 6 mm
Vikt
202 g
SAB
Hcf
ISBN
9789175575315

Bobo och olikheterna

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-10-21
138
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Papegojungen Bobo älskar att prata. Det är något av det bästa han vet. Han är så bra på det att han får hjälpa till att visa runt besökare i djurparken där han bor.

En dag blir något lite konstigt. Orden hakar upp sig och vill inte riktigt komma ut som han vill. När Bobo leker med kompisarna på förskolan förstår de inte alltid vad han vill säga. Han kan knappt få fram sitt eget namn. Vad är det som händer? Kompisarna börjar härmas och det gör honom ledsen, han känner sig missförstådd. Så dyker den mäktiga Apkungen upp, och allt förändras. Vet han något som inte Bobo och de andra känner till?

Bobo och olikheterna är en varm berättelse om den stammande papegojan Bobo. Det är en bok som handlar om att få vara den man är och om hur vi genom kunskap och nyfikenhet kan förstå varandras olikheter bättre.

Anna Damberg föddes 1974 i Solna och bor med sin familj i Kungsängen norr om Stockholm. Hon har arbetat i resebranschen, är utbildad till lärare och jobbar idag på förskola och skriver böcker för barn. Hon har tidigare utkommit med böckerna Barbro hittar hem (2018) och Barbro och tjuven (2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bobo och olikheterna
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bobo och olikheterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lyfter vardagliga känslor fint
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 13 februari 2022

  Den här boken tycker jag har så mycket. Bilderna är fina och uppmuntrar snabbt till engagemang från läsaren. Historien är även den fin och lyfter verkligen vardagliga känslor. Som läsare känner en med Bobo och berättelsen kan generera samtal om hur viktigt det är med förståelse för olikheter. I slutet av boken får vi ta del av information om stamning och vad en kan tänka på i olika situationer. Jag gillar hur de blandar fantasi och fakta för att på så sätt, från olika håll, kunna prata med barn om detta.

 2. Fin och viktig
  @tant_edna, 26 december 2021

  Alltså, vilken fantastisk bok! Inte nog med att berättelsen är spännande, den lyfter även viktiga frågor och funderingar och bäddar för djupa diskussioner och reflektioner när man läser den tillsammans med barnen! Även bilderna är som en berättelse i sig: färgglada, händelserika och fångar läsarens intresse direkt!

  I boken får vi följa papegojungen Bobo som märker att orden liksom fastnar ibland när han försöker prata. Det leder till en del jobbiga sitautioner där han känner att han ... Läs hela recensionen

 3. Fin bok full av representation
  Marias bokhylla, 21 december 2021

  Fyraåringarna tycker: Fyraåringarna tycker att det är jättekul att Bobo också går i förskolan, precis som de gör. Men de tycker också att det är så tråkigt att Bobo ska behöva bli ledsen för att han stammar och för att ingen förstår honom. När det löser sig blir de väldigt glada för hans skull.

  Sexåringen tycker: "Barbro!" hojtade sexåringen direkt på första sidan i boken. Här hemma är nämligen böckerna om Barbro väldigt poppis och att det kom en bok om Barbro och Bennys barn var lik... Läs hela recensionen

 4. Fin och viktig
  @karinaskerinforfattare, 12 december 2021

  Bobo & olikheterna är en fin bok om stamning samt att vi alla är olika (och lika), att vi har olika behov och svårigheter. Det här är en perfekt bok att läsa på förskolan, men även i förskoleklass och år 1. Boken är underhållande samtidigt som den är lärorik och ett bra underlag för diskussioner i förskola och skola. Både text och illustrationer visar på den mångfald som finns i vårt samhälle dock i form av supersöta djurungar. I slutet av boken finns lite fakta om stamning, samt tips till de... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna