Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2021-04-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
360 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575377
Det röda året (häftad)

Det röda året

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2021-04-21
109 169 Du sparar 60 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kusinerna Sarah och Mirjam är nära som tvillingar, fastän de på många sätt är varandras motsatser. Mirjam är orädd och impulsiv, Sarah hämmas av förnuft och normer. Men en sak har de gemensamt - de berättar inte om allt.

När det visar sig att även andra i deras svenskjudiska familj bär på dolda sanningar blir det början på ett händelserikt år för dem alla. Hemligheterna blir allt tyngre att bära, och när både vänskap och kärlek hotas måste de våga öppna sig. Men för att kunna vara ärlig mot andra, behöver man först vara sann mot sig själv.

Det röda året är Emma Steinwalls debutroman. Det är en berättelse om tystnad och uppriktighet men också om mod att förändra. Vi får följa en familj i Göteborg under ett år fyllt av starka känslor.

Emma Steinwall är född 1973 på Donsö i Göteborgs skärgård. Under uppväxten bodde hon utanför Varberg dit hon sen återvände med sin familj. Efter studier i statsvetenskap och svenska arbetar Emma idag som skribent och kommunikatör. Det röda året är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det röda året
 2. +
 3. Där kräftorna sjunger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där kräftorna sjunger av Delia Owens (pocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det röda året. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Feel good!
  Elisabet, 4 juni 2021

  Den här boken var svår att lägga undan! En bra story med både djup och yta, där intressanta relations- och personlighetsbeskrivningar varvas med roliga reflektioner kring detaljer i vardagslivet. Allt skrivet med ett språk som bidrar till att man lätt vänder blad och vill läsa "bara ett kapitel till". Och när jag läst ut den lämnade den mig med en härlig känsla och många inspirerande tankar. Precis vad jag vill ha ut av en bok som jag läser för nöjes skull.

 2. Fängslande skildringar
  Malin, 28 april 2021

  Min nyfikenhet väcks direkt. Ett fängslande persongalleri där vi snabbt inser att alla spelar en viktig roll i berättelsen även om Mirjam och Sarah står i centrum. Målande men raka skildringar av personernas vardagsliv, familjetraditioner, relationer och efterhand... hemligheter. Emma Steinwalls debut ger mersmak!

 3. En härlig läsupplevelse
  Marie, 25 april 2021

  Författaren Emma Steinwall är en god berättare med känsla för detaljer. Genom intelligens, humor och förmågan att knivskarpt beskriva relationer och mänskligt beteende gör hon sin debutroman "Det röda året" till en verklig läsupplevelse. Missa inte denna bok!

  Boken, som utspelar sig i Göteborg, handlar om stor glädje och djupaste sorg under ett händelserikt år då vänskaps- och kärleksrelationer prövas. Kusinerna Mirjam och Sarah har alltid varit varandras bästa vänner men Mirjams imp... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner