Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Morden i Västerbotten (del 1)
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2021-08-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
412 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575544

Den som illa gör

(12 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-08-21
166
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter en skolskjutning i Umeå hittas en tonåring död med ett automatvapen i händerna. Men brottet visar sig vara mer invecklat än det först framstår. Kommissarie Roland Fransson leds in på en snårig väg där spåren leder till försvunna miljoner ur regionens kassor, en desperat läkare med spelskulder och en galenskap som driver människor att göra oförlåtliga handlingar.

Samtidigt dras Rolands dotter Anna, 14 år och rullstolsburen, in i händelseförloppet och tvingas ta saken i egna händer. Det hela kulminerar i en dramatisk jakt i Västerbottens inland.
Fyrtio år tidigare föds ett barn, frukten av två unga, isolerade syskon. Barnet göms undan och försvinner. Bara mamman vet var. När sanningen kommer fram får det fruktansvärda följder.

Den som illa gör av Umeåläkaren Mikael Andersson handlar om hur en stor summa pengar tillsammans med psykisk ohälsa kan leda till katastrof. Kriminalromanen utspelar sig i den fiktiva byn Bergsjönäs och är första boken i serien Morden i Västerbotten.

Mikael Andersson, född 1966 i Umeå, arbetar som ögonkirurg och överläkare. Efter gymnasiet bodde han ett år i Israel och under läkarutbildningen ett halvår i Vietnam. Idag bor han med sin familj i Umeå. Västerbotten har varit Mikaels hem i större delen av livet, och år 2018 bestämde han sig för att börja skriva med landskapet som kuliss. Kriminalromanen Den som illa gör är hans debut som författare och första boken i serien Morden i Västerbotten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den som illa gör
 2. +
 3. Den som inte finns

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den som inte finns av Mikael Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 335 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den som illa gör. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant genom hela
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 13 februari 2022

  En spännande bok där Mikael Andersson lyckas få ihop allt på ett väldigt bra sätt. Han utmanar kriminalromanen som genre genom att ta in flera olika typer av karaktärer där dottern Anna är lite som en ung Lisbeth Salander. Det är något jag både gillar och inte. Det jag inte gillar är att berättelsen för mig tappar något i trovärdighet. Å andra sidan kanske jag inte riktigt förstår hur duktiga dagens unga är gällande internet och allt det tekniska i livet. Det jag gillar med det är att berätte... Läs hela recensionen

 2. Spännande deckare i inlandsmiljö
  Li Nolin, 26 augusti 2021

  Spännande bok om en skolskjutning på Dragonskolan i Umeå. Lätt att följa med i dem tydligt utmärkta kapitlen med datum samt en liten mening. Miljöbeskrivningarna samt hur dem små byarna får karaktär i boken är fantastisk. Läs!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Andersson