Stumt ljus (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (286.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Rolf Arsenius
Utgivningsdatum
2021-11-21
Förlag
Hoi Audio
ISBN
9789175577173

Stumt ljus Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-11-21

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året är 1912. Filmens pionjärtid har just inletts och den unge Vilhelm får i uppdrag att resa till Trieste för ett möte med en filmdistributör. Vägen genom Europa blir en karusell av vandringar i okända städers mörka kvarter, möten med märkliga karaktärer - både levande och möjligen döda - på caféer, kabaréer och tågresor, och diskussioner om tillvarons och filmens villkor. En dag träffar Vilhelm den några år äldre Simone som arbetar för ett franskt filmbolag. Hon har, liksom Vilhelm, ett tragiskt förflutet. Men är det verkligen en slump att deras vägar korsas? Den utmanande resan och mötet med Simone kommer att påverka Vilhelms syn på existensen, konsten och framtiden inom filmens värld. Simone får anledning och tid att fundera över sin relation till män, kvinnor och livet.

Stumt ljus är en kärleksförklaring till tiden efter förra sekelskiftet och filmens banbrytare, särskilt kvinnorna och deras framträdande roll. En berättelse om att förhålla sig till sig själv, sanningen och ödet. Hur svårt det än kan vara.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Boris Zetterlund

  • Kabaré Vemod

    Boris Zetterlund

    En ung man förskingrar parets insats till en lägenhet för att hjälpa sin bror undan hämnd från den lokala maffian. En olaglig gränsflykt innebär att modern och barnet hamnar i flyktingläger i södra Italien. En fritagning från ett mentalsjukhus i T...