Och världen skälvde (storpocket) Och världen skälvde
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
1165
Utgivningsdatum
2013-05-06
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Översättare
Maud Freccero
Originaltitel
Atlas Shrugged
Medarbetare
Söderström, Vera (form)
Dimensioner
210 x 135 x 75 mm
Vikt
1350 g
SAB
Hce,813.52
ISBN
9789175669342
Och världen skälvde (storpocket)

Och världen skälvde

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2013-05-06
79 139 Du sparar 60 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nu kommer Och världen skälvde som storpocket i en efterlängtad nyutgåva. I en värld som hastigt faller samman kämpar Dagny Taggart för att rädda sitt järnvägsimperium. Men hennes kamp gäller mer än så. I sin vägran att acceptera stagnation och hopplöshet som sitt eget och mänsklighetens öde beslutar hon sig att konfrontera det gåtfulla slanguttryck som kommit att sammanfatta andras rädsla, resignation och cynism; "Vem är John Galt?" Svaret visar sig vara avgörande för hennes egen och världens framtid.

Och världen skälvde (org. titel Atlas Shrugged) är en filosofisk thriller som utmanar, fascinerar och inspirerar. I USA har den blivit framröstad som den bok som näst efter Bibeln haft störst inflytande på människors liv. Miljontals läsare över hela världen har i generation efter generation tagit del av den gripande berättelsen om en man som sade att han skulle stänga av världens motor - och gjorde det.

Med Och världen skälvde från 1957 etablerades Ayn Rand som en av nittonhundratalets populäraste författare och en av dess mest inflytelserika tänkare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och världen skälvde
 2. +
 3. Imperiets barn : ett reportage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Imperiets barn : ett reportage av Liza Alexandrova-Zorina (inbunden).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Och världen skälvde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stor och tung
  Sven, 29 december 2021

  Boken är väldigt tjock och är svår att hålla i i sängen. Den blir för tung och otympligt att hålla i.

 2. Världen är trasig, Ayn Rand är stolt
  Arne Nilsson, 11 april 2018

  För en gammal ärkesocialist som jag, är denna kloss ett slag under bältet. Vi leds här att tro att kapitalism är livets främsta dygd. Vi får också höra att själviskheten är en god egenskap snarare än en fundamental brist. Välviljan får sig en törn av fröken Rands världsbetraktande ögon. För en man ur arbetarklassen, med blygsamt intellekt, är John Galt lite utav en antikrist. Det tog mig nio månader att läsa denna kylans bibel. Jag skulle bara rekommendera denna bok till den som inte har någo... Läs hela recensionen

 3. Här har Rand verkligen dragit allt till sin spets
  Ewa Andersson, 2 september 2017

  Det här är en filosofisk thriller som har fått mig att se samhället från ett annat håll. Den är skriven 1957, men känns förvånansvärt aktuell och skulle kunna vara skriven i dag. Mantrat i romanen är: Jag svär - vid mitt liv och vid min kärlek till livet - att jag aldrig kommer att leva för någon annan människas skull, inte heller begära att någon annan ska leva för min".

  Det här med att uppoffra sig föll på plats för mig när jag läste Galts tal. Om jag gör något jag verkligen tror på... Läs hela recensionen

 4. Felande länken mellan nyliberalism och fascism
  R, 28 augusti 2017

  Usel men ändå intressant roman. Någon som någonsin funderat på vad nyliberalism har gemensamt med fascism? Här ges ett mycket utförligt svar.

 5. Oerhört välskriven, tidlös och tillika spännande...
  Bejcon, 22 augusti 2013

  Oerhört välskriven, tidlös och tillika spännande skönlitteratur! Utmanar, skrämmer och får tveklöst läsaren att fundera över var gränser bör sättas i vårt samhälle. Till viss del är detta en fiktion med filosofiska förtecken, men också till stora delar en historisk realitet för vissa länder där staten gått för långt. Rekommenderas varmt!

  Observera att boken är på ca 1.200 sidor, uppdelat på tre huvudkapitel. :-)

 6. Ayn Rand ger här en tydlig ideologisk...
  Anna W, 23 juli 2013

  Ayn Rand ger här en tydlig ideologisk programförklaring i skönlitterär form. En högst diskutabel människo- och samhällssyn, men odiskutabelt tänkvärd och litterärt förstklassig. Omöjlig att förhålla sig neutral till i sin kompromisslöshet.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ayn Rand

Bokvideo