Människoapans utmaning : miljö, tillväxt och vår planets framtid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2014-05-20
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Qad
ISBN
9789175669854
Människoapans utmaning : miljö, tillväxt och vår planets framtid (inbunden)

Människoapans utmaning : miljö, tillväxt och vår planets framtid

Inbunden Svenska, 2014-05-20
219
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mänskligheten reser sig just nu ur fattigdom och misär i en omfattning som saknar historiskt motstycke. Ekonomisk tillväxt och teknologisk utveckling har samtidigt gjort människan till en naturkraft, som sätter stora spår på planeten.

Vad händer i slutet av det här århundradet, när elva miljarder människor får samma levnadsstandard som den vi har i Sverige i dag, om inte högre? Klarar jorden det?

Budskapet i Människoapans utmaning är att ekonomisk tillväxt inte behöver vara dåligt för miljön. Tvärtom är en rikare värld på många sätt en förutsättning för en grönare tillvaro. Men det bygger på att vi förstår hur marknadsekonomin kan hjälpa oss att frigöra vår kreativitet och lära av våra misstag. Kapitalismen ger oss möjlighet att anpassa oss och åtgärda de miljöproblem vi tidigare orsakat.

Människoapans utmaning blickar mot en framtid fylld av experiment, där äganderätt, ny teknik och miljarder människoapors kreativitet räddar planeten.

***

"Detta är precis vad miljödebatten behöver. Någon som struntar i den, och i stället tar ett bredare och djupare grepp om frågorna med nya idéer och ny energi. Elerts bok är viktig, men bättre än så, den är fantasieggande och underhållande."
Johan Norberg, idéhistoriker och författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Människoapans utmaning : miljö, tillväxt och vår planets framtid
  2. +
  3. Mellan forskning och politik : 50 år av samhällsdebatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan forskning och politik : 50 år av samhäll... av Lars Calmfors (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Elert