Williams rättvisa kompisar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (13.3 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Williams kompisar (del 3)
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2018-12-10
Förlag
Idus förlag
Illustratör/Fotograf
Karin Eriksson
ISBN
9789175776347
Williams rättvisa kompisar (e-bok)

Williams rättvisa kompisar E-bok

E-bok (PDF), Svenska, 2018-12-10
79
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vad är egentligen rättvist? Varför får Caroline gå före i kön när Jimmy måste vänta? Varför behöver inte Björn duka undan? I boken förstår barnen så småningom om att "lika" inte alltid är "rättvist".

Williams rättvisa kompisarär den tredje boken om William och hans vänner. Boken har ett tydligt budskap - det är inte alltid rättvist att behandla alla barn lika. Barn har inte samma behov och genom att göra olika blir det mer rättvist för alla. Som för Caroline som inte behöver vänta på sin tur eller för Björn som inte behöver duka av maten. Författaren Marie Bosson Rydell förklarar genom att beskriva olika situationer i förskolan att det som är lätt för dem flesta kan vara svårt för andra. Alla barn har rätt att få hjälp utifrån sina behov. Vagnen kan för ett barn vara ett lika viktigt hjälpmedel som glasögonen är för ett annat.
"Språket flyter lätt och texten samspelar på ett utmärkt sätt med Karin Erikssons färgstarka och igenkännande bilder. Yngre barn i förskolan brukar sällan ifrågasätta varför barnen behandlas olika utifrån de behov de har. För de äldre barnen i förskolan och även för barnen i förskoleklassen kan den här boken vara en samtalsöppnare om vad som egentligen är rättvist." BTJ-häfte 1, 2018, Maj-Britt Claesson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Bosson Rydell