Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2018-11-23
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Stridh, Sandra (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
416 g
SAB
Hc
ISBN
9789175778860

Stigarna

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-11-23
137
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Här på utsiktsplatsen står de, så tätt ihop att värmen i deras andedräkter möts och flyter samman. En dotters rödbruna hårslinga mot en mammas prasslande vindjacka. De är förenade i en tystnad, en tystnad som ställer frågor om något mer. Och Malin hindrar en impuls att berätta om barnet. Men det finns ännu inget barn att berätta om.

Modern Ingrid som är nybliven pensionär flyttar till staden där Malin bor. Dottern Malin längtar efter barn tillsammans med Lina. Vägen dit blir känslosam. Under gemensamma morgonpromenader försöker mor och dotter nå varandra. Hur ser de på kärlek, relationer, familj och äktenskap? Vad binder dem samman och vad skiljer dem åt?

Stigarna är en berättelse om moderskap och dotterskap. Om att hitta eller hitta tillbaka till sig själv och varandra. Om alla band som tiden formar och om mellanrummen mellan människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stigarna
 2. +
 3. Stacken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stacken av Annika Norlin (inbunden).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stigarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stillsam, vacker och vemodig
  Emelie Ljungberg (Ljungskile), 1 januari 2020

  Den sista boken jag slog igen för 2019 var Hedvig van Berlekom och Ann Beskows roman Stigarna. Det är en bok jag tyckte oerhört mycket om och som kommer att leva kvar i mig länge. Språket är fantastiskt vackert och det är en berättelse som bör läsas långsamt så att man hinner smaka på varje ord.

  Första delen av berättelsen där Malin och Lina försöker få barn har vissa beröringspunkter med min egen bok. Jag känner ångesten i hela kroppen när jag läser - den ständiga väntan, pendlande... Läs hela recensionen

 2. Stigarna - en stark och trovärdig roman.
  Rigmor Tjerngren, 29 januari 2019

  Det här är en helt underbar bok om en mor-och-dotter-relation. Språket är en njutning, ibland trotsigt, ibland poetiskt. En rak och ärlig roman om hur svårt det är med "lagom" närhet, ibland för mycket, ibland för litet. Konflikter, avståndstagande, besvikelser och försiktiga närmanden, en livet obevekliga och oförutsägbara vals. Köp den!

 3. Om nu och då, om oss, om att vara mor och dotter
  Sara, 9 december 2018

  När boken landade började jag läsa, läste i soffan, vid köksbordet och i tvättstugan. Läste om livet som kvinna idag, om relationer och sår, om förhoppningar, om att vilja och nästan våga säga det som gör ont, om att vilja väl men såra.
  Malin och Ingrid, dotter och mamma, väver sin historia om vart annat. I en levande målande text får vi följa dem under några omvälvande år. Ann Beskow och Hedvig van Berlekom målar en gemensam och ändå separat tavla av vardag och önskningar. En bok som pa... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna