Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2019-02-20
Upplaga
1
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Brolin, Sofia (form) / Brolin, Sofia (foto) / Alonso-Villaverde Lozano, Antonio (foto)
Illustratör/Fotograf
Sofia Brolin
Dimensioner
165 x 236 x 13 mm
Vikt
496 g
SAB
Dok
ISBN
9789175779607
Utmattningens labyrint : en patient & en läkare - två perspektiv på en resa (inbunden)

Utmattningens labyrint : en patient & en läkare - två perspektiv på en resa

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-02-20
201
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Utmattningens labyrint : En patient & en läkare - två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom" är en unik bok i sitt slag där läsaren parallellt får följa Ulrika som drabbades av utmattningssyndrom, samt den läkare som behandlade och samtalade med henne.

Ulrika berättar öppenhjärtigt och ärligt om sina erfarenheter av utmattningssyndrom. Om kroppen som varit stressad under alldeles för lång tid utan tillräckligt med återhämtning. Om stressen, prestationsångesten, panikångestattackerna och om rädslan samt tvivlet att inte bli frisk igen. Men, viktigast av allt, om vägen framåt med möjlighet att göra nya val och hitta en öppen dörr till bättre hälsa. Läkaren beskriver parallellt med Ulrikas berättelse om vad som händer i en stressad kropp och vad som är viktigt för att undvika utmattning. Tillsammans ger de ett helt nytt perspektiv samt sätter ord på vad det kan innebära att ta sig igenom utmattningssyndrom. Bit för bit i processen, beskriver de vad som händer känslomässigt, fysiskt och mentalt.

En bok som inger hopp om att det går att minska stress, bli lugnare och må bättre. Att det finns en möjlighet att hitta vägen ut ur utmattningens labyrint.

Boken är i färg med fotografier och illustrationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utmattningens labyrint : en patient & en läkare - två perspektiv på en resa
 2. +
 3. Gå vidare efter utmattning : att förebygga och hantera återfall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gå vidare efter utmattning : att förebygga och ... av Giorgio Grossi (häftad).

Köp båda 2 för 430 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Utmattningens labyrint : en patient & en läkare - två perspektiv på en resa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok
  Stinas_boksida, 28 januari 2021

  Stressad, trött och utmattad. En kropp som under lång tid varit stressad utan tid för återhämtning. Jag ska vila sen. Det finns inget sen, för sen skjuts bara upp.

  Här får vi följa Ulrikas genom hennes utmattningsresa. Samtidigt får vi parallellt ta del av läkarens reflektioner.

  Ulrika berättar öppet och ärligt hur hennes resa varit, och för mig som också gjort resan är det hög igenkänning. Skammen, varför kan inte jag när andra kan, skuldkänslor och mycket mer.

  Som... Läs hela recensionen

 2. En pärla om utmattning, en livboj
  -, 20 oktober 2020

  Det här är en riktig pärla om utmattning. Boken belyser sjukdomen ur två perspektiv, patientens och läkarens. I varje kapitel varvas de två rösterna. Kapitlen är lagom långa och texten är lättläst i en luftig layout, med bilder, text och citat i fet stil. Just citaten möjliggör läsning för den som i sin utmattning har svårt att ta till sig hela texten.
  Detta är en viktig bok för alla, utmattning är en alltför vanlig sjukdom i vårt samhälle. Tyvärr haltar kunskapen hos många människor och... Läs hela recensionen

 3. En lättläst och viktig bok
  veronicas_bok_bak_liv, 30 augusti 2020

  Den här boken är skriven från en patient och en läkares perspektiv och som läsare får man parallellt läsa deras berättelse om Ulrikas utmattningssyndrom. Den är skriven på ett sätt så att jag som läsare lätt kan förstå texten, den är luftig, tydlig och har korta kapitel, vilket är bra, för är man i ett utmattningssyndrom själv så är det inte alltid så lätt att till sig en text och förstå den.

  Jag hamnade själv i ett utmattningssyndrom förra året och här får vi följa Ulrikas resa - v... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner