Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2016-05-17
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Thufors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc
ISBN
9789175791661
Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) (pocket)

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

(69 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2016-05-17
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Författaren till Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, Jonas Jonasson, är tillbaka med en ny oemotståndlig skröna! Möte Mördar-Anders och hans vänner. Samt en och annan ovän.

"Alldeles glimrande bra. Dråpligt dräpande, finurligt skruvat, elegant som bara tusan. Jag tröttnar aldrig."
Skånska Dagbladet

"Jonas Jonasson drar sig inte för att driva med allt från Arbetsförmedlingen till kvällspressen. Men han gör det med en stor portion värme och humor."
Nerikes Allehanda

Kyrkoherden Johanna Kjellander har lämnat predikstolen för gott. Det skedde i all hast med burop från församlingen och med att hon fick psalmböcker kastade efter sig. Nå, hennes yrkesval hade ändå aldrig varit något val, utan ett tvång. Hon skyller allt på Gud och pappa i lika delar. Per Persson lever ett torftigt liv efter att farfar lyckats förskingra den mångmiljonförmögenhet han en gång suttit på och som i denna dag borde varit i sonsonens ägo. Istället är Per en uselt betald receptionist på ett tredje, eller möjligen fjärde klassens hotell.
Den bortjagade prästen är på vingel i tillvaron och möter av en slump receptionisten på en parkbänk. Båda känner att de har hämnd på tidigare generationer att utkräva, om än från olika perspektiv.
Det är då en lika argsint som naiv man kommer i deras väg. Han heter Johan Andersson, men prästen och receptionisten ser till att han strax är Mördar-Anders med hela Sverige.Trion bildar en ohelig allians och ger sig in i näringsverksamheter med mycket måttlig moralisk bärighet. Allt hade ändå kunnat vara väl om bara inte en greve, en grevinna och självaste Herren och hans son ställde till det så förbannat för dem.
Jonas Jonasson är journalisten och entreprenören som tröttnade på sitt gamla liv och bestämde sig för att bli författare i stället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)
 2. +
 3. Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för ... av Jonas Jonasson (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underbar bok!
  Milad Razani, 18 december 2017

  Att kunna vinkla på händelsen & "tvinga" mig att läsa vidare för att få veta vad händer sen! Roligt, intressant, händelserik & relativt oförutsägbar bok. Bra skrivet.

 2. Tro inte att detta är en ny 100-åring...
  n' Lennart från Jämtland, 19 december 2016

  Bra bok men lite av en besvikelse efter 100 åringen... Men en kul rövarstory som nog hade funkat bättre om man inte läst 100 åringen...

 3. Galghumor med gud
  Anneli Carlsson, 20 augusti 2016

  Ja du Jonasson, du kan då trassla till det och få med de mest kufiska gestalter, helt aningslöst och helt oberoende om varandras existens, på en resa som tar tar andan ur både gudfruktiga och hänsynslösa mördare. Du lyckas framkalla anden i den mest förtappade av alla själar tack vare en präst och en receptionist. Bra gjort

 4. Tråkig och intetsägande
  Elisabeth, 6 augusti 2016

  Jag tyckte väldigt mycket om Jonassons tidigare böcker om hundraåringen och analfabeten. Därför köpte jag även denna och blev tyvärr besviken. Efter knappt halva boken gav jag upp och jag tänker inte läsa färdigt den. Boken var inte ett dugg rolig. Den gav mig ingenting och jag drog inte på smilbanden en enda gång.

 5. En avkopplande bok.
  Mary, 21 juli 2016

  Tyckte bättre om hundraåringen,men den här har också sina poäng som ger ett gott skratt ibland. Just att kriminella inte alltid är så smarta,väldigt roliga och träffande personligheter.

 6. Slätstruken
  Anni, 9 juli 2016

  Trots att den här boken är mer realistisk och verklighetsanknuten än de tidigare, och jag därför rimligtvis borde uppskatta den mer, så gör jag inte det. Historien känns slätstruken, men främst är det nog att det är temat som inte engagerar. I Hundraåringen får vi oss till livs en mustig livshistoria från en gammal man som flyr tristessen på ett äldreboende medan Analfabeten handlar om en särskilt begåvad ung kvinna som flyr fattigdomen. De är mångbottnade, engagerande och roande. Här handlar... Läs hela recensionen

 7. Mördar-Anders
  Strulputte, 27 juni 2016

  En mycket dålig bok, full med tjafs och kanske försök till humor. Håller inte alls med omdömet vad som står på bokens baksida. Författaren borde allt ha nöjt sig med alla ++++ för hundraåringen ....
  Svårt att komma igen efter hans äventyr.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jonas Jonasson