Det trovärdiga vittnet : en bok om Nya testamentet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2008-09-15
Upplaga
2
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
209 x 144 x 14 mm
Vikt
300 g
SAB
C
ISBN
9789175803968

Det trovärdiga vittnet : en bok om Nya testamentet

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2008-09-15
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inga texter har påverkat mänsklighetens historia mera än de tjugosju böcker som tillsammans utgör Nya testamentet. Gestalter
som Petrus, Johannes och Paulus är kända världen över, och än mera den person de alla vittnar om: Jesus. Frågan om vem Jesus egentligen är har sysselsatt miljontals människor århundradena igenom. Svaren har varierat, men ingen kan förneka hans betydelse.
Den kringvandrande predikanten och mirakelmannen uppe i Galileens berg för snart två tusen år sedan har betytt mer för mänskligheten än någon annan. Men vad vet vi egentligen om honom? Var levde han, vilka religiösa grupper fanns i hans omgivning, hur vidareförde man traditionerna om honom, vad är myt och vad är historia? I Det trovärdiga
vittnet tas historiska frågor som dessa upp till behandling. I långa stycken är dagens historisk-kritiska forskare överens om svaren, och läsaren finner här en lättbegriplig sammanfattning, till gagn för alla som är intresserade av den kristna kyrkan, hennes förkunnelse och äldsta historia.

Tord Fornberg är docent och lektor i Nya testamentets exegetik vid Uppsala Universitet. Han har också undervisat i Hong Kong, Bangalore och Jerusalem och kommit att ägna sig åt religionsmötesfrågor, bland annat som medlem av Kommissionen för interreligiös dialog i Stockholms katolska stift.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det trovärdiga vittnet : en bok om Nya testamentet
 2. +
 3. Söka och finna Gud i allt : En Ignatiansk vägledning till det verkliga live

De som köpt den här boken har ofta också köpt Söka och finna Gud i allt : En Ignatiansk vägle... av James Martin (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det trovärdiga vittnet : en bok om Nya testamentet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket lärd och insatt författare!
  Lars-Lennarth Larsson, 16 februari 2018

  Riktigt bra, med lagom texter för att orka sätta sig in i bibelns tolkningar! Genomarbetad, aktuell och intressant skriven som väcker studielusten.

 2. Smärtsamt undermålig bok om nya testamentet I sin...
  Johan Blückert, 30 oktober 2013

  Smärtsamt undermålig bok om nya testamentet

  I sin inledning skriver Tord Fornberg att han hoppas att hans bok skall kunna användas som kursbok vid universitetsstudier inom ämnet religion. Det är också i samband med studier i religionsvetenskap som jag fick tillfälle att läsa boken.

  Ifall man är kristen och vill läsa en bok som bekräftar det man redan tror på är den är här boken helt perfekt, men ifall man vill studera nya testamentet på ett vetenskapligt sätt och få en genom... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tord Fornberg