Folkets kyrka : eller en kyrka för folket? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2011-03-03
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
210 x 138 x 10 mm
Vikt
225 g
ISBN
9789175805276

Folkets kyrka : eller en kyrka för folket?

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-03-03
193
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kyrkans förhållande till stat och överhet, liksom hennes förhållande till folket, har genom hela kyrko- historien varit ödesfrågor för kyrkan. svenska kyr- kan är starkt präglad av att under lång tid ha varit statskyrka. sverige var länge ett enhetssamhälle där stat, kyrka och folk utgjorde en enhet där det ibland kunde vara svårt att utskilja det ena från det andra. efter parlamentarismens genombrott har sverige blivit ett mycket politiserat land, vilket också gäller kyrkan. De som innehar den egentliga makten är trots kyrkans skiljande från staten riksdagens stora partier. I så motto har svenska kyrkan blivit folkets kyrka, ägd av folket, och som sådan en spe- gelbild av de rådande folkopinionerna.
aKF:s årsbok 2010 problematiserar detta förhål- lande och pekar på hur kyrkan återigen bör och skulle kunna bli en kyrka för folket, en kyrka fast rotad i historia och tradition som kommer med ett glatt budskap som vill förändring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkets kyrka : eller en kyrka för folket?
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Folkets kyrka : eller en kyrka för folket?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vem ansvarar för kyrkans utveckling i nutid
    Cathy L, 20 februari 2017

    Ett samhälle behöver etik om det skall fungera för allas bästa. Denna bok beskriver olika aspekt av samspelet mellan kyrkan och politik. Det var mycket intressant. Jag läste den tillsammans med en annan bok "Kyrkan och den tidigmoderna staten av E. Sellberg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Markus Hagberg