Nathan Söderblom och hans tid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
504
Utgivningsdatum
2014-09-16
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Översättare
Erik Aurelius, Ludvig Berggren
Originaltitel
Nathan Söderblom und seine Zeit
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
226 x 165 x 43 mm
Vikt
947 g
SAB
Lz Söderblom, Nathan
ISBN
9789175806556

Nathan Söderblom och hans tid

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-09-16
341
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nathan Söderblom (18661931) var under 1900-talets tre första decennier en av Väs- terlandets mest fascinerande och inflytelserika gestalter, internationellt betydande både som religionshistoriker, teolog och kyrkoledare. Han etablerade »det heliga« som religionens grundbegrepp och han inledde en ny tid i kyrkornas förhållande till varandra genom det ekumeniska mötet i Stockholm 1925. Alltifrån första världs- krigets början engagerade han sig outtröttligt för fred och humanitär hjälp och tilldelades för detta Nobels fredspris 1930.
Detta är den första vetenskapliga biografi som skrivits om Nathan Söderblom. Här behandlas och bedöms allt väsentligt i hans skriftliga produktion och kyrkliga verksamhet. Hans livsverk inordnas i sin tids vetenskapliga och allmänkulturella diskussionsläge, och hans betydelse för sociala, politiska och kyrkliga förhållanden klargörs. Resultatet är en levande bild av hela denna brytningstid, som den fram- trädde för hans vakna blick.
författaren
Teol. dr. Dietz Lange är professor em. i systematisk teologi vid universitetet i Göttingen, Tyskland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nathan Söderblom och hans tid
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 580 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nathan Söderblom och hans tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Imponerande men bristfälligt
    Fredrik, 10 december 2017

    Boken är imponerande i sin grundlighet (skriven av en tysk professor), även om man misstänker att detta i mångt och mycket är fernissa (som ofta är fallet med tyska akademiker). Tyvärr är den något av en hyllningsskrift. Den är dessutom klart negativt inställd till klassisk kristendom, vilket Nathan Söderblom själv var. Han förnekade treenigheten, han förnekade att Jesus var Guds son, han förnekade den fysiska uppståndelsen, han föraktade "bokstavstroende", som han inte ansåg vara kristna. Me... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner