Konstens sakrament : nio essäer om skapandet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2015-11-23
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
326 g
ISBN
9789175807836

Konstens sakrament : nio essäer om skapandet

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-11-23
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det konstnärliga skapandet har i alla tider fungerat som ett sätt för människan att hantera och gestalta de stora existentiella frågorna. I vår kristna kultursfär har detta konstnärliga utforskande ofta skett i dialog med just kristendomen. Den här boken vill hålla den dialogen levande. Här belyses ett antal verk och konstnärskap utifrån kristen tanke och tradition. Här utforskas den sakramentala livskänsla som präglar Torgny Lindgrens författarskap. Vi hör hur evigheten strömmar genom tiden i Gustav Mahlers symfonier. Vi följer med Hermann Hesse på kurort, strövar genom Andrej Tarkovskijs apokalyptiska landskap och låter Bruce Springsteen visa vägen till det förlovade landet. Hela tiden med skapandets helige ande som följeslagare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konstens sakrament : nio essäer om skapandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Behåll den,ge bort den!
    Anna Furberg-Larsen, 11 april 2016

    John Sjögren skriver som ingen annan, noggrann så att jag känner att jag tar del av nya världar, känner mig visare efter läsningen. Min svåger som läser oändligt mycket och är gammal gymnasielärare var lyrisk när han läst boken. Det är det högsta betyg man kan få!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Sjögren