Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2016-08-16
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Herjulfsdotter, Ritwa (förf.) / O'Malley, John W (förf.) / Piltz, Anders (förf.) / Regner, Elisabet (förf.) / Syster M. Patricia (förf.) / Åkerlund, Per (förf.) / Heiding, Fredrik (red.) / Nyman, Magnus (red.) / Åkerlund, Benjamin (form)
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
874 g
SAB
Cj-c.41
ISBN
9789175808062
Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv (häftad)

Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-08-16
287
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Reformationen i Sverige var en kulturrevolution som genomfördes gradvis och mot folkflertalets önskan, en kulturrevolution i bemärkelsen att många centrala aspekter i tidigare generationers liv förändrades i grunden. Bokens titel Doften av rykande vekar antyder att det som tilldrog sig fick vittgående konsekvenser: gillenas, klostrens och den äldre vardagsfromhetens lågor släcktes. Det sinnliga och kroppsliga trängdes undan till förmån för en mer abstrakt religiös tro. Pilgrimsvandringar blev olagliga och utbildningsväsendet nedprioriterades. Hur upplevde folket i socknar och städer allt det nya? Men lågan slocknade inte för alltid. Mycket av det som då förbjöds ses i dag som något självklart över hela kristenheten, varför det är motiverat att tala om en »katolsk återkomst« i vår tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande vinkel på reformationen

    Den här boken, som jag använder som kurslitteratur på högskolan, har varit väldigt lärorik. Det jag visste om reformationen innan var det som lärdes ut i grundskolan under 70 och 80-talen. Den här boken visar på reformationen på ett nytt sätt, ur vanligt folks perspektiv. Väldigt spännande. Jag kan varmt rekommendera denna även som nöjesläsning.

Visa alla 1 recensioner