Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2016-08-16
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Herjulfsdotter, Ritwa (förf.) / O'Malley, John W (förf.) / Piltz, Anders (förf.) / Regner, Elisabet (förf.) / Syster M. Patricia (förf.) / Åkerlund, Per (förf.) / Heiding, Fredrik (red.) / Nyman, Magnus (red.) / Åkerlund, Benjamin (form)
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
874 g
SAB
Cj-c.41
ISBN
9789175808062

Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-08-16
275
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Reformationen i Sverige var en kulturrevolution som genomfördes gradvis och mot folkflertalets önskan, en kulturrevolution i bemärkelsen att många centrala aspekter i tidigare generationers liv förändrades i grunden. Bokens titel Doften av rykande vekar antyder att det som tilldrog sig fick vittgående konsekvenser: gillenas, klostrens och den äldre vardagsfromhetens lågor släcktes. Det sinnliga och kroppsliga trängdes undan till förmån för en mer abstrakt religiös tro. Pilgrimsvandringar blev olagliga och utbildningsväsendet nedprioriterades. Hur upplevde folket i socknar och städer allt det nya? Men lågan slocknade inte för alltid. Mycket av det som då förbjöds ses i dag som något självklart över hela kristenheten, varför det är motiverat att tala om en »katolsk återkomst« i vår tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande vinkel på reformationen

    Den här boken, som jag använder som kurslitteratur på högskolan, har varit väldigt lärorik. Det jag visste om reformationen innan var det som lärdes ut i grundskolan under 70 och 80-talen. Den här boken visar på reformationen på ett nytt sätt, ur vanligt folks perspektiv. Väldigt spännande. Jag kan varmt rekommendera denna även som nöjesläsning.

Visa alla 1 recensioner