Marcelle (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
66
Utgivningsdatum
2014-12-05
Förlag
Novellix
Översättare
Magdalena Sørensen
ISBN
9789175890616
Marcelle (e-bok)

Marcelle E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-12-05
15
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Simone de Beauvoir är kanske mest berömd för verket Det andra könet, en av de största klassikerna inom feministisk teoribildning. Men hennes författarskap innehåller inte bara filosofiska texter, utan även romaner och noveller. Hennes första skönlitterära verk, novellsamlingen Quand Prime le Spirituel, består av fem berättelser om en liten krets unga kvinnor i 20-talets Paris. Novellen Marcelle är hämtad ur den och ges nu ut för första gången på svenska, i översättning av Magdalena Sørensen.

Jag är inte som de andra, tänkte hon passionerat. Hon steg upp, öppnade jalusierna och gick ut på balkongen. Den lila himlen bredde ut sig över Paris som ett krokusfält och den underbara natten fick Marcelles hjärta att slå fortare. Hon tänkte på Madame de Staël, George Eliot och Anna de Noailles. Det var då hennes fantastiska öde plötsligt uppenbarade sig för henne. "Jag ska dela livet med ett geni", mumlade hon hänfört.

Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Läs mer på novellix.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Marcelle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett kvinnligt geni
    En Bokresa, 24 oktober 2020

    Marcelle, skriven av fransyskan Simone De Beauvoir 1979. Novellen "Marcelle" är en del av en novellsamling om unga kvinnor i 20 talets Paris. Endast 60 sidor lång men en medryckande berättelse om Marcelle från barnsben till en vuxen kvinna. Marcelle kan inte vänta tills hon blir vuxen och bli en författare och diskutera med intelligenta människor. Livet blir inte riktigt som drömmen men boken avslutas elegant med "Jag är ett kvinnligt geni, bestämde hon". Och så kändes det att läsa denna lilla bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Simone De Beauvoir