Snöblandat regn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2015-11-20
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Rosenqvist, Malin (form)
Illustratör/Fotograf
Malin Rosenqvist
Dimensioner
150 x 105 x 5 mm
Vikt
39 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175890937

Snöblandat regn

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-11-20
65
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stig Dagerman är en av fyrtiotalismens mest betydande författare, och med teman som klasskamp och människor på flykt är hans verk ständigt aktuella. I novellen Snöblandat regn träffar vi Arne, som inte kan begripa hur fastern från Amerika kan veta att han är den där faderlösa pojken i bygden. En berättelse om frånvaro och längtan, om vuxenvärlden och barndomen. Novellen är hämtad ur samlingen Nattens lekar (1947).

Jag sticker min kniv i slidan och går ut på gårn. Jag tittar utåt vägen för att se om bilen kommer men ännu är det alldeles för tidigt. Jag går bort till grinden och skär in mitt namn och dagens datum i en tvärbräda. Jag skall aldrig glömma den här dan när det regnar, när vi blastar morötter, när det blir snöblandat regn och när faster från Amerika kommer.

“Det här är så förtätat om längtan, om splittrade familjer, om fattigdom och om flykt att man inte kan undgå att känna hur Dagermans ord, som så ofta, går rakt in i vår nutid, rakt in i novembers snöblandade regn, i mörkret, bland människor på flykt mot stängda gränser.” Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snöblandat regn
  2. +
  3. Bröllopsbesvär

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bröllopsbesvär av Stig Dagerman (inbunden).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stig Dagerman