De sista rummen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Novellix Grannar
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2017-05-01
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Andersson, Karin Mamma (form)
Dimensioner
105 x 65 x 15 mm
Vikt
38 g
SAB
Hc.02
ISBN
9789175891835

De sista rummen

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-05-01
59
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
“Noréns drama utspelar sig i ett grått rum med fyra personer som inte riktigt går att skilja åt, dessutom skulle de nästan kunna vara levande skulpturer. De talar, men förbi varandra, missuppfattar, är oförstående för känslor och anmärkande ord och uttryck. Det är kvavt, fönsterna går inte att öppna, och de vet inte riktigt om de har ätit eller inte. Någon väntar på någon, och någon undrar om deras barn lever. De är desorienterade i tid och rum. Fascinerande att allt detta uppstår på få sidor. Det är mycket bra om livets meningslöshet och obarmhärtighet.” BTJ

B: Jag vill bara få reda på om jag har läst den eller inte. För säkerhets skull. För att vara på den säkra sidan så att jag inte läser den i onödan, om jag nu redan har läst den. Jag kan ha bättre saker för mig. Kan jag inte det?
C: Jag tror att jag sitter fast. Om jag reser mig följer stolen med.


Novellen ingår tillsammans med åtta andra berättelser i serien Novellix Grannar.

Lars Norén, född 1944, är en av Sveriges främsta och mest spelade dramatiker. Med pjäser som Natten är dagens mor och Demoner har han även nått stor internationell framgång. Norén har skrivit både teater, tv och radio, och hans verk som kan beskrivas i termer av psykologisk realism med särskilda återkommande trauman, hyllas av såväl kritiker som den bredare publiken. Framgångarna som dramatiker har i viss mån fått skymma författarskapet, som tog sin början redan 1963 med diktsamlingen Syrener, snö.Lars Norén är ständigt aktuell - under 2016 utkom diktsamlingen Stoft, tätt följt av tredje delen av hans dagbok En dramatikers dagbok 20132015, och i januari 2017 nådde prosaverket Efterlämnat bokhandeln. I mars kliver han dessutom åter in i regissörsrollen med den egna pjäsen Stilla liv på Dramaten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De sista rummen
  2. +
  3. Prosa 2020

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prosa 2020 av Lars Norén (kartonnage).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Norén