Fröken ; Moster Evelina och Anton (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
21
Utgivningsdatum
2017-08-15
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Benck, Lisa (form)
Dimensioner
147 x 105 x 3 mm
Vikt
32 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175892283
Fröken ; Moster Evelina och Anton (häftad)

Fröken ; Moster Evelina och Anton

Häftad,  Svenska, 2017-08-15
60
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Novellen Moster Evelina och Anton är en frejdig historia från de västerbottniska skogarna. Novellen utkom första gången 1986.
Fröken publicerades första gången 1954 och har av Svenska Dagbladet beskrivits som: “En liten lidmansk pärla; en västerbottnisk skildring av brutalitet och barmhärtighet.”

Han stegade omkring och tog i hand, flyttade hatten från öra till öra, väldigt på sned - snedheten skulle vittna om förfarenhet i tjusiga synder. Han öppnade överrockens famn och putade med höfterna, for med händerna över dem smeksamt som om det gällt någon annan.
- Fjällorna älskar mig för att jag är en flirtig kavaljer, sa han och kysste Märit eller Thea på hand.Märit skrattade sig andlös.


Sara Lidman (1923-2004) föddes i Missenträsk, Västerbotten. Författardebuten kom 1953 med romanen Tjärdalen, där den poetiska prosa med dialektala inslag som kom att bli hennes kännetecken etablerades. Sara Lidman var en av de största och mest nyskapande språkkonstnärerna i svensk litteratur. Hennes språkliga och stilistiska medvetenhet genomsyrade såväl hennes romaner som det stora antal artiklar, tal och debattinlägg hon tack vare sitt starka samhällsengagemang producerade. Efter en längre tids vistelse i bland annat Sydafrika och Kenya återvände Sara Lidman i mitten av 1970-talet till hembyn i Västerbotten, där hon bodde fram till sin död 2004.

Novellix ger ut små, snygga böcker med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fröken ; Moster Evelina och Anton
  2. +
  3. Tjärdalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tjärdalen av Sara Lidman (pocket).

Köp båda 2 för 149 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Lidman