Samma tid nästa vecka? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
16
Utgivningsdatum
2018-04-30
Förlag
Novellix
Översättare
Pia Printz
Originaltitel
Every Good Boy
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
150 x 110 x 1 mm
Vikt
31 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175892702
Samma tid nästa vecka? (häftad)

Samma tid nästa vecka?

Häftad,  Svenska, 2018-04-30
60
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att vara nio år och helt sakna talanger kan få oanade konsekvenser. I sökandet efter sitt kall i livet kan man nämligen råka skörda ett och annat offer vilket är just vad som händer i denna pärla till novell, där En dag-författaren David Nicholls med glimten i ögat skildrar en ung pojkes entusiasm, och en stram pianolärarinnas totala vånda, inför något så enkelt(?) som att lära sig spela piano.

Den torsdagskvällen skickades jag över gatan till det svagt upplysta, ensamma huset som luktade kattmat och doftsprej, för att tortera mrs Chin för 50 pence i timmen.
“Så, unge man - har du tagit lektioner tidigare?”
“Jag är helt självlärd”, pep jag stolt.
“Själv. Lärd”, sa mrs Chin skeptiskt. “Spela något för mig då.”
Jag spelade introt från Hajen. Hon sträckte sig fram och avlägsnade försiktigt min hand från tangenterna, som om hon tog en kniv från en psykopat.
“Jaha. Låt oss börja om.”


David Nicholls (född 1966) utbildade sig från början till skådespelare. Enligt honom själv saknade han till och med de mest grundläggande talanger för detta, så efter några års slit i yrket sadlade han om och blev författare. Som sådan rönte han betydligt större framgångar, och idag skriver han både manus och romaner. I Sverige förknippar vi honom kanske mest med den storsäljande romanen En dag, som släpptes av Printz Publishing 2010 och som även blev till film året efter. Boken fick en lång rad fina recensioner, bland annat av SvD som skrev: En dag är må bra-läsning när den är som bäst smart, underhållande och känslosam utan att vara sentimental.
Nicholls har totalt skrivit fyra romaner. Senast utgiven är Vi (Printz Publishing 2014). Novellen Samma tid nästa vecka? kommer nu för första gången på svenska.

Novellix ger ut små, snygga böcker med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samma tid nästa vecka?
  2. +
  3. Vi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi av David Nicholls (inbunden).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Nicholls