Stenbock : ära och ensamhet i Karl XII:s tid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2017-01-27
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
540 g
SAB
Lz Stenbock, Magnus,Kc.428
ISBN
9789175930213
Stenbock : ära och ensamhet i Karl XII:s tid (häftad)

Stenbock : ära och ensamhet i Karl XII:s tid

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-01-27
228
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tidigare böcker om Magnus Stenbock har koncentrerat sig på fältherren. I denna nya biografi är det människan som står i centrum. Andreas Marklund bortser inte från slagen och de militära insatserna, men skildrar ett helt levnadsöde: dramatiskt, storslaget och tragiskt.
Den svenske fältherren Magnus Stenbock (1665-1717) är kanske inte ett välkänt namn idag. Men under 1800- och 1900-talen hyllades han av historiker, författare och nationalromantiska konstnärer som en av stormaktstidens största hjältar. Stenbock var länge sinnebilden för »den gode karolinen» och representerade ett mäktigt, framgångsrikt Sverige.

Magnus var son till greve Gustaf Otto Stenbock. Efter militära misslyckanden hade greven fråntagits äran och Magnus kom att viga sitt liv åt att återupprätta familjens heder. Slaget vid Helsingborg 1710 gjorde honom till hjälte och han hyllades som en stor fältherre. Men Magnus Stenbock såg på sig själv som mer än bara en krigare och drömde om konsten och kärleken. Tillsammans med frun Eva Oxenstierna fick han elva barn. Stenbock slutade sina dagar i ensamhet, som krigsfånge i en mörk fängelsehåla i Danmark.

Det här är en Print on Demand-utgåva av en tidigare utgiven bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stenbock : ära och ensamhet i Karl XII:s tid
  2. +
  3. Allt jag lärt mig av träden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt jag lärt mig av träden av Suzanne Simard (inbunden).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stenbock : ära och ensamhet i Karl XII:s tid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mästerligt berättat om en man och en epok
    Läsare, 13 april 2017

    Aspekter sällan beaktade i framstående fältherrars biografier som t.ex krigarens ständiga frånvaro från familjen, hustru och barn som tycks förpassade till en avlägsen kuliss. Boken förmedlar en ganska privat bild av Greve Magnus Stenbocks karriär i stormakts Sverige under kungarna Karl XI och Karl XII. Händelser följer väl i kronologisk ordning vilket vanligtvis tillhör undantagen i historiska biografier vilket vesäntligt underlättar läsningen för oss utan fotografiskt minne eller redan tidigare besitter en diger kunskap inom ämnet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andreas Marklund