Banbrytande ledare och forskare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skrifter från Centrum för samisk forskning (del 25)
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2018-08-20
Förlag
Vaartoe - Centrum för samisk forskning, Umeå universitet
Medarbetare
Lindblad, Michael (förf.)
Dimensioner
238 x 165 x 12 mm
Vikt
428 g
ISBN
9789176018699

Banbrytande ledare och forskare

Häftad,  Svenska, 2018-08-20
423
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lars Thomasson blev 90 år den 5 april 2018 vilket uppmärksammas med denna vänbok. Lars har berört oerhört många människor, både i egenskap av mentor, politisk ledare, inspiratör, forskare och utbildningsledare. Han har en bred kompetens och hans kunskap är mycket respekterad, både i samiskt samhälle och i majoritetssamhället.

Genom sin klarsynthet, tankeskärpa och berättarförmåga har han förmått att förmedla och tydliggöra svåra och komplexa frågor, samtidigt som han entusiasmerat och gett kraft åt många individer som följt i hans fotspår inom olika fält.

I bokens första del, Personen, framträder människan Lars. Hans 22 syskonbarn delar med sig av minnen och historier om honom. Därefter lyfter Eric-Oscar Oscarsson Lars roll som mentor och inspiratör och avslutas med Katarina Hällgrens porträtt av honom. I andra delen, Det lokala, uppmärksammas Lars hemlän Jämtland. Tredje delen, Politik, tar fasta på Lars mångåriga politiska engagemang bland annat inom SSR. Den sista delen, Rättegångar, tar upp centrala samiska rättsfrågor som är under behandling idag inom Sápmi på svensk sida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Banbrytande ledare och forskare
  2. +
  3. Saudade : Att längta bort och hem på samma gång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saudade : Att längta bort och hem på samma gång av Henrik Brandão Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »