Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-03-06
Förlag
Anncona Media
Översättare
Mathilda Drangel
ISBN
9789176057384
Skriet från vildmarken (e-bok)

Skriet från vildmarken E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2016-03-06

Styckköp

30

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 14 format & utgåvor
Skriet från vildmarken (originaltitel: The Call of the Wild), är en äventyrsroman från 1903 av Jack London.

Boken är en äventyrsberättelse som handlar om en hund vid namn Buck som kidnappas från sin trygga tillvaro som familjehund. Han säljs och förs till Alaska där ett hårt liv som slädhund väntar.

Buck genomgår en långsam förändring till sina vilda rötter i det hårda klimatet där han ständigt tvingas att slåss för att kunna behålla ledarskapet i flocken.

Skriet från vildmarken är en av de första och troligen den bästa historien där händelser skildras ur ett djurs perspektiv. Boken blev enormt populär från första utgivningen och säkerställde Jack Londons plats som en av USAs största författare.

John Griffith "Jack" London, (1876-1916), var en amerikansk författare.

Under sitt kringflackande liv lärde London känna många olika slags människor och miljöer. Han jagade säl i Sibirien, luffade i USA och Kanada, studerade vid universitetet i Berkeley, letade guld i Klondyke och var krigsreporter bland annat. Jack Londons händelserika liv gav honom värdefulla insikter om djurens och människans villkor i naturen och civilisationen. Med sin lediga berättarstil och tempofyllda prosa framstår han som en av de största amerikanska äventyrsförfattarna.

Jack London var mycket produktiv och hann, trots sitt korta liv, med att skriva totalt 49 romaner och många noveller. Som författare blev han oerhört framgångsrik, och fler än 200 översättningar till svenska av hans verk har gjorts. Det finns två sidor av den litteräre Jack London: dels den samhällskritiska, dels den vildmarksberättande. Det är som den senare som den största framgången kom. Martin Eden, Tvångströjan och Järnhälen brändes under bokbålen runt om i Nazityskland 1933.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skriet från vildmarken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Amatörmässig översättning
    Samuel, 27 april 2022

    Fick känslan av Google Translate på flera ställen. Även en del direkta korrekturfel men berättelsen i sig är ju bra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jack London