Vi som byggde AGA : en bok om ett företag och dess arbetare (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2014-10-21
Förlag
Helene Broms
Dimensioner
230 x 170 x 10 mm
Vikt
343 g
SAB
Pm.05
ISBN
9789176090664

Vi som byggde AGA : en bok om ett företag och dess arbetare

Häftad,  Svenska, 2014-10-21
126
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
AGA var den dominerande arbetsplatsen på Lidingö under större delen av 1900-talet. Här tillverkades mängder av produkter, som byggde på grundaren Gustaf Daléns berömda uppfinningar. Spaltkilometer har skrivits om honom och om AGA, betydligt mindre om alla de tusenden som med sitt arbete var med och byggde upp företaget. Detta ville Helene Broms och Nina Enström, som arbetade på företaget på 1970- och 80-talen, göra något åt. Med hjälp av ett unikt bildmaterial, protokoll och intervjuer med gamla AGA-arbetare fick de som varit med och byggt AGA en röst. Det blev en spännande berättelse om hårda arbetsförhållanden, om uppfinningsrikedom och arbetsgemenskap.
"Vi som byggde AGA" gavs ut 1987, då det som nu heter Dalénum fortfarande var en industritomt. I dag 2014 ingår AGA Gas i Linde Group och det som kallades AGA-tomten är under omvandling till bostadsområde. Några av de ursprungliga fabriksbyggnaderna finns dock bevarade. Här är en nyutgåva av berättelserna om dem som verkade där.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi som byggde AGA : en bok om ett företag och dess arbetare
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Kultur i rörelse : en historia om Riksutställningar och kulturpolitiken

    Helene Broms, Anders Göransson, Mikael Löfgren

    I mitten av 1960-talet startade Riksutställningar som en försöksverksamhet för att sprida kultur till hela landet. Genom decennierna har Riksutställningar utvecklats till en etablerad institution, i takt med - och ibland på kant med - sin samtid. ...