Litteraturvetenskaplig analys genom hundra år. Åtta sätt att läsa Gösta Berlings saga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2014-10-08
Förlag
tekonor
Dimensioner
298 x 210 x 14 mm
Vikt
760 g
SAB
G
ISBN
9789176093351
Litteraturvetenskaplig analys genom hundra år. Åtta sätt att läsa Gösta Berlings saga (häftad)

Litteraturvetenskaplig analys genom hundra år. Åtta sätt att läsa Gösta Berlings saga

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-10-08
160
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad kan ett litterärt verk avslöja vid olika typer av läsning? Vad skiljer en professionell litteraturvetares läsning från en egen läsning av en text? Vilka likheter finns?
Boken Litteraturvetenskaplig analys genom hundra år. Åtta sätt att läsa Gösta Berlings saga ger en intressant inblick i hur litteraturvetenskaplig forskning går till.
Genom att studera olika forskares läsningar av ett av den svenska litteraturens mest kända och uppskattade verk, Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga, får vi inblick i olika tiders och traditioners sätt att analysera skönlitteratur. Det ger ett fascinerande perspektiv på hur litteraturvetenskaplig forskning har utvecklats under 100 år.
Analyserna sätts in i sina historiska sammanhang och urvalet ger en orientering i några av de teorier, metoder och perspektiv som kan användas i litteraturvetenskaplig forskning.
Boken avslutas med en teoretisk och en praktisk översikt av vad det innebär att skriva en litteraturvetenskaplig analys och hur man går tillväga.
Boken är tänkt att fungera som en första handledning i litteraturvetenskaplig teori och praktik för studenter i litteraturvetenskap samt svensklärare och blivande svensklärare, men vänder sig även till läsare som vill fördjupa sig i Selma Lagerlöfs författarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturvetenskaplig analys genom hundra år. Åtta sätt att läsa Gösta Berlings saga
  2. +
  3. Texter från Sapfo till Strindberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Texter från Sapfo till Strindberg av Dick Claésson, Lars Fyhr, Gunnar D Hansson (inbunden).

Köp båda 2 för 1191 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Nordlund