Upplysning i det 21:a århundradet : tro och vetande 3.0 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (9.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-18
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789176097144

Upplysning i det 21:a århundradet : tro och vetande 3.0 E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2019-09-18

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Detta är en bok för att alla som intresserar sig för frågor om sanning och lögn, om själen, vetenskap, hokuspokus och meningen med livet ska få del av några verktyg för att stärka förmågan att genomskåda bluff, vidskepelse och orimliga påståenden. Många frågeställningar konkretiseras genom exempel och tanke-experiment.

Upplysning i det 21:a århundradet tar sig också an ett stort antal av vår tids besvärligaste och samtidigt politiskt känsliga frågor: Grundtesen är att världen behöver återuppväcka upplysningstraditionens ideal med tilltro till förnuftet, en sekulär etik och politik och ett förkastande av religiösa dogmer.

Christer Sturmark uttrycker en stark tro på människan, samtidigt som han går hårt åt samtidens intellektuella tankelättja och alla dem som gillar att halka fram till slutsatser. Han vill återuppväcka upplysningstraditionens värden och ideal så att människan kan träda ut ur sin självförvållade omyndighet.

Boken är en vidareutveckling av temat i författarens förra bok Tro och vetande 2.0. Boken har också en fortsättning på författarens webbsida www.sturmark.se.

Med förord av Lena Andersson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christer Sturmark