Mörkret vid tidens ände : en bok om universums mörka sida (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (11.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-18
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789176097458

Mörkret vid tidens ände : en bok om universums mörka sida E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-09-18

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vi står inför en ny revolution inom fysiken, där bilden av vårt universums mörka och okända sida sakta börjar klarna. Den saknade pusselbiten av partikelfysiken har hittats genom upptäckten av Higgs-partikeln och det är dags att ta nästa steg. Med hjälp av strängteorin målas en bild upp av ett världsallt oändligt mycket större än vad vi tidigare trott. Vårt universum är kanske bara en liten del av ett obegrip-ligt storslaget multiversum som vi bara precis börjat ana vidden av.

I boken får vi stifta bekantskap med den mörka materien och den mörka energin som fysikerna fort-farande vet mycket lite om. Vi utforskar de mörka tidsåldrarna före Big Bang, får en skymt av hur det gick till när vårt universum skapades och följer historien vidare in i en avlägsen och hotande framtid.

Mörkret vid tidens ände tar dig till den absoluta forskningsfronten. Ulf Danielsson beskriver den mest stor-slagna vetenskapen med sin karaktäristiska och poetiska prosa. När du läst den kommer du aldrig att se på stjärnhimlen på samma sätt igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »