Frivilliga : två unga människors kamp under andra världskriget (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2015-12-17
Förlag
Kalle Skrivare
Dimensioner
220 x 164 x 10 mm
Vikt
357 g
SAB
K.54
ISBN
9789176113776
Frivilliga : två unga människors kamp under andra världskriget (häftad)

Frivilliga : två unga människors kamp under andra världskriget

Häftad,  Svenska, 2015-12-17
149
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Frivilliga : två unga människors kamp under andra världskriget Kan levereras innan julafton
I dunklet före gryningen den 16 juli 1944 rycker en norsk löjtnant fram mot tyska ställningar i Normandie. Strax efter följer hans pluton i The King"s Own Scottish Borderers. Så träffas löjtnanten av eld från en kulspruta och stupar, men framryckningen fortsätter tills höjden är erövrad. Vem var denne man som aldrig fick uppleva sin tjugosjunde födelsedag?

Kalle Güettler berättar här den allt igenom dokumentära historien om sin farbror Jan och hans älskade Liv. Ingen roman kunde vara mer spännande eller gripande. För att placera in Jans och Livs upplevelser i ett större sammanhang, har boken försetts med faktauppslag om vad som hände samtidigt i Norden och övriga Europa. I slutet finns bilagor som fördjupar faktadelarna och vidgar perspektivet mot vår tid. Valda dokument visas i faksimil, flera av dem för första gången i tryck. De bär bland annat vittnesbörd om telefonavlyssning, brevcensur och svensk säkerhetstjänsts samarbete med Gestapo.

Efterforskningarna om vad som verkligen hände Jan och Liv tog tolv år och ledde Kalle Güettler till hemliga arkiv på Rikspolisstyrelsen, Riksarkivet och MUST/SÄK (Den militära underrättelsetjänsten). Han läste krigsdagböcker och andra dokument i Krigsarkivet och brittiska Public Record Office, besökte slagfält i Norge och Frankrike och intervjuade många personer som var med. De flesta som har delat sina minnen med författaren är nu borta, men deras vittnesmål lever vidare.

Så lever också deras tid i vår och deras dilemman flätas samman med våra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frivilliga : två unga människors kamp under andra världskriget
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kalle Güettler