Sagan om den stora datamaskinen : en vision av Olof Johanneson (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2016-02-25
Förlag
nilleditions
Illustratör/Fotograf
Matti Kallionen
Dimensioner
195 x 142 x 15 mm
Vikt
362 g
SAB
Hc
ISBN
9789176115114
Sagan om den stora datamaskinen : en vision av Olof Johanneson (häftad)

Sagan om den stora datamaskinen : en vision av Olof Johanneson

Häftad,  Svenska, 2016-02-25
239
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sagan om den stora datamaskinen : en vision av Olof Johanneson Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur kommer datorerna att se på oss? När vi blir mindre och mindre viktiga för dem och deras utveckling samtidigt som vi själva förblir desamma - bundna av biologiska kedjor, slavar under destruktiva drifter? Om och när de börjar göra anspråk på känslor, vad kommer de att hysa för känslor gentemot oss? När de gradvis börjar avveckla oss, hur långt kommer denna avveckling att gå?

Den svenske fysikern och nobelpristagaren Hannes Alfvéns visionära framtidsskildring skrevs från början som en saga till ett barnbarn, men blev efter publiceringen 1966 mycket uppmärksammad och var till och med nära att sättas upp som opera av Karl Birger Blomdahl som några år tidigare gjort en succéartad uppsättning av Harry Martinssons "Aniara". Projektet lades tyvärr ned i och med Blomdahls hastiga bortgång och idag är Alfvéns verk nog relativt okänt för de flesta, samtidigt som det har en slags kultstatus i Silicon Valley tack vare dess förbluffande träffsäkra förutsägelser av allt från nätverkssamhället, molntjänster och smarta telefoner till den artificiella intelligensens möjliga konsekvenser för samhällets organisation och mänsklighetens framtida levnads villkor. Denna utgåva innehåller dessutom ett längre efterord av konstnären Anna Lundh som i sitt konstnärsskap ofta återkopplar till och behandlar det idémässiga innehållet i "Sagan om den stora datamaskinen". Boken ges samtidigt ut i tre olika utgåvor - hårdband, mjukband och pocket - illu strerade av konstnären Matti Kallioinen vars verk oftar kretsar kring människans tendens att besjäla tekniska artefakter och antropomorfisera döda ting.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sagan om den stora datamaskinen : en vision av Olof Johanneson
  2. +
  3. Kärleken och dårskapen : dikter i urval av författaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärleken och dårskapen : dikter i urval av förf... av Anna Maria Lenngren (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »