Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Djurslottet (del 1)
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2020-08-07
Förlag
Egmont Publishing AB
Översättare
Fabian Göranson
Originaltitel
Le chäteau des animaux, tome 1, Miss Bengalore
Illustratör/Fotograf
Félix Delep
Dimensioner
321 x 240 x 12 mm
Vikt
657 g
SAB
Hci
ISBN
9789176216231

Fröken Bengalore

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2020-08-07
99
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Platsen är någonstans på den franska landsbygden, tidpunkten någon gång mellan de två världskrigen; här finner vi ett slott, bortglömt av människor och enväldigt styrt av den hårdnackade tjuren Silvio och hans hundmilis. Utan pardon, med diktatorisk järnhov, arbetas djuren på slottet till utmattningens gräns, allt för samhällets bästa ... Fröken Bengalore, en rädd och kuvad katt som försöker skydda sina två ungar, slår sig samman med kaninen César och den kloka, mystiska råttan Azaskiner i kampen mot orättvisan. Motståndet, olydnaden och det okuvliga skrattet blir deras vapen, i kampen mot diktaturens tänder och klor. Fröken Bengalore är den första delen av fyra i serien om Djurslottet. Handlingen är löst baserad på George Orwells roman Djurfarmen (1945) och är bitvis skrämmande aktuell.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fröken Bengalore
 2. +
 3. Vinterns blommor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinterns blommor av Xavier Dorison (kartonnage).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fröken Bengalore. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En politisk fabel om diktatur och terror.
  Gullis lästips (Rönninge), 9 mars 2021

  Djurslottet - Fröken Bengalore" är en politisk fabel om diktatur och terror men framförallt ett spirade motstånd och en gnista av hopp.

  "Vi befinner oss i mellankrigstiden i ett gammalt slott som överges av människor. Här har nu djuren tagit över platsen, som nu lever i autarki där slottet styrs av den enväldiga och hårdnackade tjuren Silvio och hans hundmilis.

  Men något är fel! Utan pardon, med diktatorisk järnhov, arbetas djuren på slottet till utmattningens gräns, allt fö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Xavier Dorison